Rundstykker på en ny måte! Deigen skal du tvinne rundt kremmerhus, slik at de blir formet som kjegler. For å lage kremmerhusene har vi brukt stive ark (papp eller kartong i A5 størrelse), som vi har pakket inn i aluminiumsfolie. Fyll de med det du vil, som f.eks. ost, skinke, leverpostei, eller egg. Litt salatblader og tomat eller agurk blir også godt! Husk at melk, egg og smør skal være romtemperert, det betyr at de bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner. Denne oppskriften gir 6 grove snurrer.
Denne oppskriften gir 6 porsjoner
Gjør klar kjøkkenmaskinen. Bakebollen skal være ren. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen, som skal brukes til å elte deigen.
Mål opp hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og salt, og ha det i bakebollen.
Du trenger
Mål opp gjær og ha det i bakebollen.
Mål opp bakepulver og ha det i bakebollen.
Mål opp melk og ha det i bakebollen.
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Nå er det klart for å elte deigen. Sett maskinen på lav hastighet og la den gå i 4 minutter. Hvis det legger seg mye mel oppover i bollen, kan du dytte det ned med en deigskrape eller en slikkepott.
Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.
Mål opp smør, skjær det i terninger og ha det i bollen.
Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.
Elt deigen videre i 8 minutter, fortsatt på lav hastighet.
Deigen skal nå være glatt og ha en blank overflate. Bruk gjerne deigskrape eller slikkepott til å skrape deigen vekk fra eltekroken og ned fra sidene på bollen.
Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.
Dryss mel over deigen.
La deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i 1.5 time (90 minutter) på et lunt sted. For eksempel over en vask fylt med varmt vann, eller på badegulvet.
Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.
Mens deigen hever kan du lage kjegler av kremmerhus og aluminiumsfolie. Finn frem ark, teip og aluminiumsfolie. Arkene må være stive, så bruk papp eller kartong.
Du kan også bruke de.
Tvinn arket, slik at det blir til et kremmerhus.
Bruk teip for å feste kremmerhuset sammen, slik at det ikke løsner fra hverandre igjen. Husk at dette blir lettere jo mer du øver, så ikke gi opp:)
Pakk kremmerhusene inn i aluminiumsfolie. Du må dekke både innsiden og utsiden, da formene skal inn i ovnen.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Når deigen har hevet ferdig: Ha deigen ut av bollen og ned på benken. Bruk deigskrapen, slik at du får skrapt ut all deigen.
Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 like små biter. Et lurt tips er å først dele deigen i 2 deler, og så dele hver del i 3 deler.
Finn frem en liten bolle med olje og en pensel. Ta litt olje på fingrene dine, og rull bitene til tynne pølser. Jo tynnere pølsen blir, jo større blir snurrene du lager.
Finn frem kjeglene dine og pensle dem med olje. Da blir det lettere å løsne de grove snurrene fra dem etterpå.
Tvinn pølsene rundt kjeglene.
Legg de over på et stekebrett med bakepapir.
Fortsett til du har tvinnet alle pølsene. Hvis det ene brettet blir fullt, bruk ett til.
Knekk et egg i en kopp og vips sammen med en pensel.
Pensle snurrene med egg.
Sett stekebrettet med snurrene midt i ovnen og stek i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist og et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta snurrene ut av ovnen, og sett stekebrettet på gryteunderlaget. Legg snurrene over på risten og la kjeglene ligge i snurrene, til de er avkjølt. Fyll snurrene med det du vil av pålegg.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.