Eltefrie rundstykker

Eltefri deig betyr at du ikke trenger å elte deigen når du skal bake - du skal bare røre den sammen. Men for at rundstykkene skal bli saftige og fine, må deigen stå over natta! Oppskriften er super å lage i helga, så får du nystekte rundstykker til helgefrokosten.

middels
35 meninger
ovn

Ingredienser

Denne oppskriften gir 12 porsjoner

  • hvetemel 8 dl  
  • salt 1 ts  
  • tørrgjær 0,25 ts  
  • vann 4 dl  
  • hvetemel 2 ss  
  • hvetemel 1 ss  

Utstyr

  • Plastbolle
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Sleiv
  • Plastfolie
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Spiseskje
  • Deigskraper
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter

  • Lunkent vann?

    Vannet trenger ikke å være fingervarmt. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta lengre tid med heving- og motsatt, gå raskere med godt lunkent vann.

  • Husk å se på klokka.

    Det kan være litt vanskelig å følge med på tiden så lenge. Spør en voksen om hjelp, så er dere to som husker på klokka.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å slå av ovnen!

  • Husk å slå av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-17
Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.