Eltefrie rundstykker
Eltefri deig betyr at du ikke trenger å elte deigen når du skal bake - du skal bare røre den sammen. Men for at rundstykkene skal bli saftige og fine, må deigen stå over natta! Oppskriften er super å lage i helga, så får du nystekte rundstykker til helgefrokosten.
Ingredienser
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
-
hvetemel:
8
dl
-
salt:
1
ts
-
tørrgjær:
0,25
ts
-
vann:
4
dl
-
hvetemel:
2
ss
-
hvetemel:
1
ss
Utstyr
-
Plastbolle
-
Desilitermål
-
Teskje
-
Sleiv
-
Plastfolie
-
Stekebrett
-
Bakepapir
-
Spiseskje
-
Deigskraper
-
Stoppeklokke
-
Rist
-
Grytekluter
-
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
-
hvetemel:
-
8
dl
-
Ha salt og tørrgjær i bollen. Rør rundt med sleiven slik at alt blander seg litt sammen.
Du trenger
-
salt:
-
1
ts
,
-
tørrgjær:
-
0,25
ts
-
Bruk det samme desilitermålet og mål opp vann. Ha det i bollen.
Lunkent vann?
Vannet trenger ikke å være fingervarmt. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta lengre tid med heving- og motsatt, gå raskere med godt lunkent vann.
-
Rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete.
-
Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 10-12 timer.
Husk å se på klokka.
Det kan være litt vanskelig å følge med på tiden så lenge. Spør en voksen om hjelp, så er dere to som husker på klokka.
-
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Dryss litt mel på benken.
Du trenger
-
hvetemel:
-
2
ss
-
Hvelv deigen over på den melete benken. Bruk en deigskrape om det er vanskelig å få den ut. Deigen er litt klissete.
-
Bruk den samme spiseskjeen og dryss litt mel oppå deigen også.
Du trenger
-
hvetemel:
-
1
ss
-
Del deigen på langs med deigskrapen slik at du får to "pølser".
-
Bruk deigskrapen til å kutte deigen i passe store emner. Løft forsiktig emnene over på stekebrettet med deigskrapen og fingrene. Blir det klissete, ta litt mel på fingrene.
-
Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille.
-
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. Rundstykkene skal steke i 25-30 minutter
-
-
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i 5 minutter til avkjøling.
-
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!