Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
  • Desilitermål

Steg

1

Mål opp mel og ha det i en stor bolle.

Du trenger

hvetemel:
8 dl
Ha salt og tørrgjær i bollen. Rør rundt med sleiven slik at alt blander seg litt sammen.
UTSTYR
  • Teskje
  • Sleiv

Steg

2

Ha salt og tørrgjær i bollen. Rør rundt med sleiven slik at alt blander seg litt sammen. 

Du trenger

salt:
1 ts ,
tørrgjær:
0,25 ts
Bruk det samme desilitermålet og mål opp vann. Ha det i bollen.

Steg

3

Bruk det samme desilitermålet og mål opp vann. Ha det i bollen. 

Du trenger

vann:
4 dl

Vannet trenger ikke å være fingervarmt. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta lengre tid med heving- og motsatt, gå raskere med godt lunkent vann.

Rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete.

Steg

4

Rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. 

Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 10-12 timer.
UTSTYR
  • Plastfolie

Steg

5

Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 10-12 timer.

Det kan være litt vanskelig å følge med på tiden så lenge. Spør en voksen om hjelp, så er dere to som husker på klokka.

Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Dryss litt mel på benken.
UTSTYR
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Spiseskje

Steg

6

Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Dryss litt mel på benken.

Du trenger

hvetemel:
2 ss
Hvelv deigen over på den melete benken. Bruk en deigskrape om det er vanskelig å få den ut. Deigen er litt klissete.
UTSTYR
  • Deigskraper

Steg

7

Hvelv deigen over på den melete benken. Bruk en deigskrape om det er vanskelig å få den ut. Deigen er litt klissete. 

Bruk den samme spiseskjeen og dryss litt mel oppå deigen også.

Steg

8

Bruk den samme spiseskjeen og dryss litt mel oppå deigen også. 

Du trenger

hvetemel:
1 ss
Del deigen på langs med deigskrapen slik at du får to

Steg

9

Del deigen på langs med deigskrapen slik at du får to "pølser".

Bruk deigskrapen til å kutte deigen i passe store emner. Løft forsiktig emnene over på stekebrettet med deigskrapen og fingrene. Blir det klissete, ta litt mel på fingrene.

Steg

10

Bruk deigskrapen til å kutte deigen i passe store emner. Løft forsiktig emnene over på stekebrettet med deigskrapen og fingrene. Blir det klissete, ta litt mel på fingrene.

Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille.

Steg

11

Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille. 

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. Rundstykkene skal steke i 25-30 minutter
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

12

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. Rundstykkene skal steke i 25-30 minutter

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i 5 minutter til avkjøling.
UTSTYR
  • Rist
  • Grytekluter

Steg

13

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i 5 minutter til avkjøling.