Små flettebrød
Her deler vi opp pizzadeigen i 4 deler, fyller de med ost, salami og pesto, og fletter de sammen! Du kan også bruke hjemmelaget pizzadeig (se vår oppskrift). De du ikke spiser kan du ta med i matpakken, eller legge i fryseren og ta dem opp igjen senere. Oppskriften gir 4 flettebrød.
Ingredienser
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
-
salami:
4
skiver
-
revet ost:
2
dl
-
ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
1
stk.
-
pesto:
4
ts
-
egg:
1
stk.
Utstyr
-
Skjærefjøl
-
Kokkekniv
-
Skål
-
Desilitermål
-
Pizzahjul
-
Teskje
-
Bakepapir
-
Stekebrett
-
Kopp
-
Gaffel
-
Pensel
-
Stoppeklokke
-
Rist
-
Grytekluter
-
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Skjær salami i strimler og så i biter. Legg bitene i en skål eller på en tallerken.
Du trenger
-
salami:
-
4
skiver
-
Du trenger
-
revet ost:
-
2
dl
Har du ikke revet ost?
Riv litt ost på rivjernet - det er vell så bra!
-
Rull ut pizzadeigen og del den i fire firkanter med et pizzahjul eller en kniv.
Du trenger
-
ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
-
1
stk.
-
Ta en firkant av gangen over på fjølen. Mål opp tre like store deler på firkanten, som vist på bildet. Skjær striper i begge sidene. Det kan være lurt å bruke en liten trepinne eller en linjal som hjelp, for å få jevne striper.
Tips!
Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over pizzadeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.
-
Ha 1 ts pesto på midten, og strø over ost og salami. Husk at du skal fordele fyllet på de fire flettebrødene.
-
Brett først inn den ene kanten. Legg så en av stripene nederst på skrå inn mot fyllet, og legg så den andre siden over på tvers. Fortsett å flette.
-
-
Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten. Legg brødet over på stekeplaten og gjør det samme med resten.
Sitter flettebrødet litt fast?
Bruk en stekespade til å flytte det.
-
Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.
Eggeskall i koppen?
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
-
-
Sett brettet midt i stekeovnen i 15 minutter, eller til brødene har fått en fin gylden farge.
-
-
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
-
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!