Hopp til hovedinnhold
Steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 2

Steg

2

Skjær salami i strimler og så i biter. Legg bitene i en skål eller på en tallerken.

Du trenger

salami:
4 skiver
steg 3

Steg

3

Mål opp ferdigrevet ost.

Du trenger

revet ost:
2 dl

Riv litt ost på rivjernet - det er vell så bra!

steg 4

Steg

4

Rull ut pizzadeigen og del den i fire firkanter med et pizzahjul eller en kniv.

Du trenger

ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
1 stk.
steg 5

Steg

5

Ta en firkant av gangen over på fjølen. Mål opp tre like store deler på firkanten, som vist på bildet. Skjær striper i begge sidene. Det kan være lurt å bruke en liten trepinne eller en linjal som hjelp, for å få jevne striper.

Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over pizzadeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.

steg 6

Steg

6

Ha 1 ts pesto på midten, og strø over ost og salami. Husk at du skal fordele fyllet på de fire flettebrødene.

Du trenger

pesto:
4 ts
steg 7

Steg

7

Brett først inn den ene kanten. Legg så en av stripene nederst på skrå inn mot fyllet, og legg så den andre siden over på tvers. Fortsett å flette.

steg 8

Steg

8

Fest enden.

steg 9

Steg

9

Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten. Legg brødet over på stekeplaten og gjør det samme med resten.

Bruk en stekespade til å flytte det.

steg 10

Steg

10

Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.

Du trenger

egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 11

Steg

11

Pensle brødene med egg.

steg 12

Steg

12

Sett brettet midt i stekeovnen i 15 minutter, eller til brødene har fått en fin gylden farge.

steg 13

Steg

13

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling.