Kyllingdigg
Lyst på noe skikkelig digg når du kommer hjem fra skolen? Her har vi krydret kylling og grønnsaker med indisk tandoorikrydder, og puttet det hele i et pitabrød- supergodt!
Utstyr
-
Skjærefjøl
-
Bolle
-
Kokkekniv
-
Kjøkkenhåndkle
-
Oppvaskbørste
-
Tørkerull
-
Spiseskje
-
Stekepanne
-
Stekespade
-
Stoppeklokke
-
Teskje
-
Rist
-
Klype
-
Grytekluter
-
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Skyll paprika og skjær i ringer. Del deretter ringene i to. Ha paprikabitene i en bolle.
Du trenger
-
rød paprika:
-
2
ringer
-
Skyll vårløk og skjær den i biter. Ha bitene i bollen med paprika.
Du trenger
-
vårløk:
-
1
stk.
-
Vask fjølen og kniven godt. Tørk med et kjøkkenhåndkle.
-
Tørk kyllingfilet med tørkepapir.
Du trenger
-
kyllingfilet:
-
1
stk.
-
Skjær kyllingfilet i strimler. Vask hendene dine godt etter at du er ferdig med å ta på kjøttet.
-
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Du trenger
-
margarin:
-
1
ss
-
Bruk en stekespade og legg kyllingbitene i stekepannen når margarinen har sluttet å bruse. Stek dem på middels varme i 3 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Rør med stekespaden, slik at det ikke svir seg.
Lager du mange porsjoner?
Hvis du har mye kylling er det lurt å dele opp kjøttet og steke det i flere omganger, slik at det ikke blir så mye i pannen på en gang.
-
-
Ha i tandoorikrydder. Rør med stekespaden slik at krydderet blandes med kyllingen og grønnsakene.
Du trenger
-
tandoorikrydder:
-
1
ts
-
Du trenger
-
crème fraîche orginal, 35 %:
-
2
ss
-
Bland alt godt sammen og senk temperaturen til det laveste.
-
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.
-
Legg pitabrød på en rist og sett den inn i ovnen. Vask fjølen og kniven, slik at det er klart til bruk.
Du trenger
-
grovt pitabrød:
-
1
stk.
-
-
Bruk en klype og ta pitabrødet ut av ovnen. Legg det på skjærefjølen.
Har du husket å skru av ovnen?
-
Har du husket å skru av ovnen?
-
Skjær en bit av pitabrødet.
-
Skyll salat i kaldt vann og legg den på et ark tørkerull. Riv salat i biter.
Du trenger
-
salatblad:
-
2
stk.
-
Legg salat i pitabrødet. Ha deretter i kyllingblandingen.
Har du husket å slå av stekeplaten?
-
Har du husket å slå av stekeplaten?
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!