Grove scones
Dette er en grov variant av scones med deilige rosiner! Oppskriften gir 10 stk scones. De smaker best nystekte, men kan også fryses ned og legges i matpakken senere!
Ingredienser
Denne oppskriften gir 10 porsjoner
-
fin sammalt hvete:
1
dl
-
sukker:
1
ts
-
hvetemel:
3
dl
-
salt:
1
ts
-
malt kardemomme:
0,5
ts
-
bakepulver:
0,5
ts
-
smør:
50
g
-
lettmelk:
2
dl
-
rosiner:
1
dl
-
muffinsform:
10
stk.
Utstyr
-
Plastbolle
-
Teskje
-
Målebeger
-
Kokkekniv
-
Skjærefjøl
-
Tresleiv
-
Stekebrett
-
Spiseskje
-
Stoppeklokke
-
Grytekluter
-
Rist
-
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Mål opp sammalt mel, hvetemel og sukker, og ha det i en bolle.
Du trenger
-
fin sammalt hvete:
-
1
dl
,
-
sukker:
-
1
ts
,
-
hvetemel:
-
3
dl
-
Mål opp salt, kardemomme og bakepulver, og ha det i bollen.
Du trenger
-
salt:
-
1
ts
,
-
malt kardemomme:
-
0,5
ts
,
-
bakepulver:
-
0,5
ts
-
-
Ha smør i blandingen. Klem blandingen sammen mellom fingrene dine til alt er godt blandet. Dette kaller vi å "smuldre".
-
Mål opp melk, og ha den i blandingen.
Du trenger
-
lettmelk:
-
2
dl
-
Bruk en tresleiv og bland godt, til du får en seig deig.
-
Mål opp rosiner og bland det godt inn i deigen.
-
Legg muffinsformer utover et stekebrett. Bruk to spiseskjeer, og ha blandingen i muffinsformene.
Du trenger
-
muffinsform:
-
10
stk.
-
Sett stekebrettet med muffinsformene midt i ovnen og stek i 15 minutter.
-
-
Finn frem en rist. Bruk grytekluter og ta scones ut av ovnen. Legg de over på risten til de er avkjølt.
-
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!