Dette er en grov variant av scones med deilige rosiner! Oppskriften gir 10 stk scones. De smaker best nystekte, men kan også fryses ned og legges i matpakken senere!
Denne oppskriften gir 10 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp sammalt mel, hvetemel og sukker, og ha det i en bolle.
Du trenger
Mål opp salt, kardemomme og bakepulver, og ha det i bollen.
Mål opp smør.
Ha smør i blandingen. Klem blandingen sammen mellom fingrene dine til alt er godt blandet. Dette kaller vi å "smuldre".
Mål opp melk, og ha den i blandingen.
Bruk en tresleiv og bland godt, til du får en seig deig.
Mål opp rosiner og bland det godt inn i deigen.
Legg muffinsformer utover et stekebrett. Bruk to spiseskjeer, og ha blandingen i muffinsformene.
Sett stekebrettet med muffinsformene midt i ovnen og stek i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist. Bruk grytekluter og ta scones ut av ovnen. Legg de over på risten til de er avkjølt.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.