UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

1

Mål opp fullkornshvetemel, sammalt hvete og havregryn. Ha det i en bolle. Trykk på ikonet hvis du vil se videoen vi har laget til denne oppskriften. 

Du trenger
fullkornhvetemel:
1,5 dl ,
fin sammalt hvete:
1,5 dl ,
lettkokte havregryn:
1 dl
Mål opp bakepulver og ha i bollen. Rør litt rundt i blandingen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Mål opp bakepulver og ha i bollen. Rør litt rundt i blandingen. 

Du trenger
bakepulver:
0,5 ts
Mål opp margarin eller smør, og ha det i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la det smelte.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Mål opp margarin eller smør, og ha det i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la det smelte.

Du trenger
margarin:
2 ss
Ha den smeltede margarinen i bollen med mel.

Steg

4

Ha den smeltede margarinen i bollen med mel. 

Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i bollen. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

5

Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i bollen. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp melk og ha den i bollen.

Steg

6

Mål opp melk og ha den i bollen. 

Du trenger
melk:
4 dl
Bland alt til en glatt og fin røre. La gjerne røren svelle i 20 minutter før steking.
UTSTYR
  • Visp
    Visp

Steg

7

Bland alt til en glatt og fin røre. La gjerne røren svelle i 20 minutter før steking.

Gjør klar fyllet til vaflene. Skjær skinke, eller et annet kjøttpålegg i strimler og så i biter. Ha gjerne bitene over i en skål.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Skål
    Skål

Steg

8

Gjør klar fyllet til vaflene. Skjær skinke, eller et annet kjøttpålegg i strimler og så i biter. Ha gjerne bitene over i en skål. 

Du trenger
kokt skinke:
100 g
Mål opp revet ost og ha i en skål. Finn frem krydderet.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Mål opp revet ost og ha i en skål. Finn frem krydderet.

Du trenger
revet ost:
3 dl ,
pizzakrydder:
3 ss

Riv litt ost på rivjernet - det er vel så bra!

Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
UTSTYR
  • Vaffeljern
    Vaffeljern

Steg

10

Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.

Bruk en pensel og pensle litt margarin i det varme vaffeljernet.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel

Steg

11

Bruk en pensel og pensle litt margarin i det varme vaffeljernet.

Du trenger
margarin:
til pensling
Bruk en øse og hell litt av røren i vaffeljernet.
UTSTYR
  • Øse
    Øse

Steg

12

Bruk en øse og hell litt av røren i vaffeljernet.

Fordel strimlet kjøtt, revet ost og litt pizzakrydder på toppen. Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.

Steg

13

Fordel strimlet kjøtt, revet ost og litt pizzakrydder på toppen. Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet. 

Bruk en gaffel og ta ut vaffelen når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

14

Bruk en gaffel og ta ut vaffelen når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.