Frittata, kanskje et litt snodig navn? Det er italiensk, og er kort fortalt en ovnsbakt omelett. Vår oppskrift er med mais og sukkererter, knallgodt!
Sett en rist midt i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.
Knekk egg i en bolle.
Du trenger
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp melk og ha i bollen.
Visp sammen blandingen med en gaffel.
Hell eggeblandingen over i en liten ildfast form.
Åpne maisboksen.
Mål opp mais og ha i den ildfaste formen.
Skyll sukkererter og la dem renne av seg på et tørkepapir.
Skjær sukkerertene i små biter.
Ha bitene over i den ildfaste formen.
Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. Bruker du en form som er litt større eller mindre kan det være at eggeblandingen trenger litt mer eller litt mindre tid før den stivner, så følg med!
Husk å ta tiden!
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.