Sett en rist midt i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i en tom ovn. 

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme. 

Knekk egg i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

3

Knekk egg i en bolle. 

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp melk og ha i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

4

Mål opp melk og ha i bollen.

Du trenger
helmelk:
0,5 dl
Visp sammen blandingen med en gaffel.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

5

Visp sammen blandingen med en gaffel. 

Hell eggeblandingen over i en liten ildfast form.
UTSTYR
  • liten ildfast form
    Liten ildfast form

Steg

6

Hell eggeblandingen over i en liten ildfast form. 

Åpne maisboksen.

Steg

7

Åpne maisboksen. 

Mål opp mais og ha i den ildfaste formen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Mål opp mais og ha i den ildfaste formen.

Du trenger
maiskorn:
2 ss
Skyll sukkererter og la dem renne av seg på et tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

9

Skyll sukkererter og la dem renne av seg på et tørkepapir. 

Du trenger
sukkererter:
5 stk.
Skjær sukkerertene i små biter.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

10

Skjær sukkerertene i små biter. 

Ha bitene over i den ildfaste formen.

Steg

11

Ha bitene over i den ildfaste formen.

Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. Bruker du en form som er litt større eller mindre kan det være at eggeblandingen trenger litt mer eller litt mindre tid før den stivner, så følg med!
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. Bruker du en form som er litt større eller mindre kan det være at eggeblandingen trenger litt mer eller litt mindre tid før den stivner, så følg med! 

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.