Brødskive med egg og avokado
Denne brødskiven er smakfull og god med kokt egg og grønn avokado! Den er enkel å lage, men husk å ta tiden når du koker egg!
Utstyr
-
Liten kjele
-
Målebeger
-
Stoppeklokke
-
Brødkniv
-
Skjærefjøl
-
Kokkekniv
-
Spiseskje
-
Gaffel
-
Skål
-
Gryteklut
-
Sett en kjele på kokeplaten. Hvis du har kjøleskapskalde egg; Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
Romtemperte egg?
Legge eggene forsiktig ned i vannet når det koker.
-
Skru kokeplaten på full varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.
-
-
Du trenger
-
grovt rugbrød:
-
1
skive
-
Del avokado i to og ta vekk steinen, dersom du skal bruke hele (hvis du bare skal bruke halve kan du bruke den delen der steinen ikke er). Bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet fra skallet.
Du trenger
-
avokado:
-
0,5
stk.
-
Ha avokadoen i en liten skål eller på en tallerken. Mos avokadoen med en gaffel.
-
Krydre med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen. Smak på mosen, for å justere smakene.
Du trenger
-
sitron:
-
1
båt
,
-
pepper:
-
smak til med litt
-
Legg avokadomosen på brødet, og smør den litt utover med gaffelen.
-
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
-
-
Del egg i to, og server avokadomosen med kokt egg og gjerne litt friske urter.
Du trenger
-
friske urter:
-
litt
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!