Sett en kjele på kokeplaten. Hvis du har kjøleskapskalde egg; Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

1

Sett en kjele på kokeplaten. Hvis du har kjøleskapskalde egg; Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet. 

Du trenger
egg:
1 stk.

Legge eggene forsiktig ned i vannet når det koker.

Skru kokeplaten på full varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

2

Skru kokeplaten på full varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.

Skjær brød i skiver.
UTSTYR
  • Brødkniv
    Brødkniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

3

Skjær brød i skiver. 

Du trenger
grovt rugbrød:
(eller annet grovt brød) 1 skive
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Del avokado i to og ta vekk steinen, dersom du skal bruke hele (hvis du bare skal bruke halve kan du bruke den delen der steinen ikke er). Bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet fra skallet.

Du trenger
avokado:
0,5 stk.
Ha avokadoen i en liten skål eller på en tallerken. Mos avokadoen med en gaffel.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel
  • Skål
    Skål

Steg

5

Ha avokadoen i en liten skål eller på en tallerken. Mos avokadoen med en gaffel.

Krydre med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen. Smak på mosen, for å justere smakene.

Steg

6

Krydre med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen. Smak på mosen, for å justere smakene. 

Du trenger
sitron:
saft av 1 båt ,
salt og pepper:
smak til med litt
Legg avokadomosen på brødet, og smør den litt utover med gaffelen.

Steg

7

Legg avokadomosen på brødet, og smør den litt utover med gaffelen.

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Gryteklut

Steg

8

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.

Del egg i to, og server avokadomosen med kokt egg og gjerne litt friske urter.

Steg

9

Del egg i to, og server avokadomosen med kokt egg og gjerne litt friske urter.

Du trenger
friske urter:
litt (valgfritt)