Arme riddere med kalkunpålegg
Passer perfekt hvis du er litt sulten og det er lenge til middag. Dette er også en kjempefin oppskrift for å trylle om gammelt brød til noe skikkelig godt.
Utstyr
-
Bolle
-
Målebeger
-
Gaffel
-
Fjøl
-
Brødkniv
-
Liten stekepanne
-
Stekespade
-
Stoppeklokke
-
Tallerken
-
Ostehøvel
-
Skjærefjøl
-
Knekk egg i en bolle. Er du uheldig og får eggeskall i bollen, ta det ut.
Eggeskall i bollen?
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
-
Bruk et målebeger og mål opp melken du trenger. Hell den i bollen.
Du trenger
-
lettmelk:
-
1
dl
-
Ha i en liten klype salt.
-
Bruk en gaffel og visp sammen eggeblandingen.
-
Du trenger
-
brød:
-
2
skiver
-
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin i pannen. Dynk brødskivene i eggeblandingen.
Du trenger
-
margarin:
-
1
ss
-
Legg forsiktig brødskivene over i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek dem i ca. 2 minutter på den ene siden, til de har fått en gylden farge.
-
Snu brødskivene. Strek dem i ca. 2 minutter på den andre siden.
-
Løft brødskivene forsiktig ut av stekepannen og over på en tallerken.
-
-
Du trenger
-
hvitost:
-
3
skiver
Ferdigskivet ost?
Har du ferdigskivet ost kan du bruke det, men husk å ta litt mindre ettersom skivene er så store.
-
Legg osten og kalkunpålegget på den ene brødskiven.
Du trenger
-
røkt kalkunpålegg:
-
2
skiver
-
Legg den andre brødskiven over, og maten er klar!
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!