Hopp til hovedinnhold

Lag påskestemning hjemme

Gleder du deg til å slappe av og kose deg med påskeferie? Disse koselige aktivitetene kan du gjøre for å få påskestemning. Her har du 10 gode tips:

1. Dekorer egg

Spør familien din om dere kan dekorere påskeegg sammen! Det er en koselig påskeaktivitet, og her er det ingen konkurranse. Finn frem egg, og be om hjelp av en voksen til å blåse innholdet ut av dem.  De tomme eggene kan du pynte med tusj eller vannmaling. Du kan også lime på ting, for eksempel glansbilder, en tørket blomst eller fjær. Eggene kan henges opp i vinduet, på noen grener du plukker i skogen eller ligge i en liten kurv på bordet.

Shutterstock eggmaling


2. Lag dinosauregg

Har du lyst til å forvandle vanlige kokte egg til dinosauregg? Vi lover at det rocker opp frokostbordet i påsken, de er så kule! I denne oppskriften lager vi tre egg med ulik farge.

Dinosauregg- NYDinosauregg


3. Så karse i eggeskall

Har du sådd med frø noen gang? Karse er superenkelt å så, og kan lages innendørs. Bittesmå frø blir til grønne spirer etter noen dager, det er ganske kult at det går så fort! Det eneste du må huske på er å gi de litt vann hver dag. Karse smaker veldig godt på brødskiva. Har du tomme rene eggeskall kan du plante karsen i det, eller i en avklippet melkekartong. Du trenger bare bomull og karsefrø fra butikken, eventuelt også egg, resten har du hjemme. Her ser du hvordan du gjør det.

Karse i eggeskallKarse i eggeskall


4. Lag skål av appelsinen og nyt en fruktsalat

Visste du at du kan bruke appelsinskallet som små skåler? Fruktsalat er en god og frisk dessert, og her har vi lagt den oppi appelsinskallet. Dette er en morsom måte å servere fruktsalat på. Appelsin er en skikkelig påskefrukt, så da blir det litt påskestemning😊

FruktsalatFruktsalat


5. Lag spiselig slim

Har du laget ditt eget slim før? Hvis ikke, så er dette er superenkelt slim og også et slim du kan spise! Du trenger bare tre ting: marshmallows, melis og konditorfarger. Se hvordan du gjør det her.

Spiselig slimSpiselig slim


6. Hvem gjetter ingrediensen?

Når vi lukker øynene, blir de andre sansene våre litt skjerpet. Også er det litt skummelt å smake på noe man ikke ser, men veldig morsomt! Her trenger du bare fantasien og det du har på kjøkkenet. Finn frem 5 ingredienser fra kjøleskap og skuffer, sett bind på øynene til de du bor sammen med og la dem gjette på det de smaker på!


7. Hjemmelaget påskegodis

Du kommer til å elske denne superdigge varianten av sjokoladebollene. Små risboller med revet appelsinskall er den perfekte påskesnacksen. Deilig, hjemmelaget påskegodt!

Risboller med appelsinRisboller med appelsin


8. Egg-challenge

Hvordan slippe et egg fra fra 2,5m høyde uten at det knuser når det treffer bakken? Er det mulig? Du kan bare bruke ett egg. Kanskje du kan utfordre familien eller naboen til en liten konkurranse? Hva slags kreative forslag kommer opp, og hvilket lag vinner? Om du ikke har flere i familien som vil være med, er denne super digital aktivitet å gjøre med venner. Dette er en et eksperiment som vi anbefaler at du gjøre utendørs, i tilfelle egget knuser😊


9. Påskeeggjakt

Til en påskeeggjakt trenger du bare være god på å gjemme påskeegg, og lage ledetråder. Denne aktiviteten kan gjøres både ute og inne, med og uten hage. Du kan glede et søsken eller en voksen hjemme hos deg med en morsom jakt på påskeegget. Få noen til å lage en jakt til deg også😊

En ledetråd kan være et kart over leiligheten og kryss for steder man må innom for å finne neste ledetråd. Det kan være så enkelt som en lapp «se inni der vi vasker klær» så finner man neste ledetråd i vaskemaskinen, der står det «let i skuffen med sokker». Utendørs kan du også gjemme lappene, eller leke en «tampen brenner». 

En annen type ledetråd er at du fester enden på et garnnøste der du har gjemt eggene, og så tar det en skikkelig rundtur i hjemmet eller i hagen og trekker garnet der du kommer til. Den som skal lete etter egget må nøste opp garnet til de finner skatten.

Påskeegg


10. Påskerebus

Få med deg familien på å lage en påskerebus. Klipp i gamle aviser eller blader, lim eller teip utklippene på flere ark og lag enkle spørsmål til bildene. Du må ikke ha en premie, men dette er gøy måte å lete etter påskeegget på. Skriv nummer på oppgavene og så må de løses en etter en til man finner eggene ved siste post.

Oppgavene kan man henge rundt i hjemmet, legge under små steiner i marka, henge i busker rundt hagen eller rundt blokka. 

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.