Denne kan du grille!
Liker du både taco og burger? Hvorfor ikke lage en tacoburger med ost? Server den i hamburgerbrød med tomater, avokadomos og maiskrem - topp med tortillachips! Du kan også legge hamburgeren på grillen.
Åpne maisboksen. Vær forsiktig at du ikke skjærer deg på de skarpe kantene. Hell av vannet som er i maisboksen.
Du trenger
Ha maisen i et målebeger.
Kjør maisen med en stavmikser, slik at den kuttes i småbiter.
Ha i rømme og kjør blandingen sammen. Sett blandingen til side mens du lager resten.
Husk å ta ut kontakten!
Del avokado i to og ta vekk steinen, dersom du skal bruke hele (hvis du bare skal bruke halve kan du bruke den delen der steinen ikke er). Bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet fra skallet.
Ha avokadoen i en liten skål eller på en tallerken. Mos avokadoen med en gaffel.
Krydre med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen. Smak på mosen, for å justere smakene.
Vask tomat og skjær i skiver. Legg skivene på en tallerken eller et fat.
Hvis kniven ikke er helt skarp, kan det være lettere å skjære tomat med en brødkniv.
Mål opp revet ost.
Ha kjøttdeig og tacokrydder i en bolle.
Ha osten i bollen med kjøttdeig. Finn også frem en sleiv til å røre med.
Bruk sleiven og bland alt sammen. Ikke rør for lenge i deigen, den skal ikke bli seig.
Ha vann i deigen og rør til vannet er blandet inn.
Er det vanskelig å blande med sleiven, kan du også gjøre det med hendene. Vask hendene etterpå.
Ha litt vann på skjærefjølen og ha deigen over på skjærefjølen. Form den til en rund kake og del deigen i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner.
Rull hver del til en ball og press hver ball litt flat, som vist på bildet, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem å vaske hendene når du er ferdig.
Legg burgerne på et fat og gå rett til steg 21.
Sett en ren tallerken eller et fat i nærheten av stekeplaten. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 3 minutter på den ene siden (burgerne skal få en fin og brun stekeskrope før du snur dem).
Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for mange burgere i pannen samtidig.
Snu hamburgerne og stek i 3 minutter på den andre siden. De skal være gjennomstekte. Legg de ferdigstekte burgerne over på tallerkenen, og stek resten på samme måte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.
Husk å skru av platen!
Når burgerne er klare er det tid for å sette dem sammen. Legg bunnen av hamburgerbrødene på et fat eller en fjøl. Ha på avokadokrem og tomatskiver. Legg på de stekte hamburgerene.
Ha på maiskremen og legg noen chips på hver hamburger.
Om du vil kan du pynte med litt koriander og servere hamburgerene med noen båter lime.
Grille? Ta med hamburgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle hamburgerne med litt olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Bruk en stekespade som tåler varme for å snu hamburgerne.
Husk å slå av grillen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.