Maissuppe

Fargerike matvarer gjør maten spennende og ser ekstra godt ut. Spesielt frukt og grønnsaker kan sette farge på maten vi lager og spiser. Maiskorn er godt i taco og salat, men visste du at du kan lage en kjempegod suppe av mais også? Hvis du vil kan du servere suppen med litt ferskt brød, toast eller rundstykker.

skarp kniv
koke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • løk 1 stk.  
  • rød paprika 1 stk.  
  • potet 1 stk.  
  • maiskorn 2 boks , á 340 g  
  • margarin 2 ss  
  • vann 8 dl  
  • grønnsakbuljong (terning) 2 terninger  
  • kremfløte 1 dl  
  • salt smak til med litt  
  • kvernet pepper smak til med litt  
  • vårløk 2 stk.  

Utstyr

  • Kokkekniv
  • Skjærefjøl
  • Bolle
  • Skreller
  • Dørslag
  • Tallerken
  • Kjele
  • Spiseskje
  • Tresleiv
  • Stoppeklokke
  • Desilitermål
  • Gryteunderlag
  • Stavmikser

  • Obs!

    Maisboksen kan ha skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Skummer det veldig?

    Ta en liten pause, og fortsett når skummet har lagt seg litt.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.