Hopp til hovedinnhold

Lasagne

Du skal lage alt fra bunnen av,-  og det er ganske kult. Føst skal du lage en kjøttsaus. Så skal du lage en ostesaus som lages på en lys bunnjevning. Det er den samme teknikken som brukes når du f.eks. skal lage hvit saus, der du smelter smør og har i hvetemel før du sper med melk. Tilslutt skal du montere og gjøre klar en god salat. Her er det altså masse å lære! 

vanskelighet vanskelig
steke
koke
ovn
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • løk 1 stk.  
  • hvitløk 2 båter  
  • margarin 1 ss  
  • kjøttdeig 400 g  
  • hermetiske tomater 1 boks  
  • tomatpuré 2 ss  
  • vann 1 dl  
  • salt 1 ts  
  • pepper 0,5 ts  
  • revet parmesan 5 ss  
  • smør 2 ss  
  • hvetemel 3 ss  
  • melk 6 dl  
  • salt 1 ts  
  • malt hvit pepper 0,5 ts  
  • malt muskat 0,5 ts  
  • frisk basilikum 1 ss  
  • lasagneplater 9 stk.  
  • revet ost 3 dl  
  • hjertesalat 2 stk.  
  • cherrytomat 0,5 pk  

Utstyr

  • Skjærefjøl
  • Rist
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Spiseskje
  • Stoppeklokke
  • Teskje
  • Desilitermål
  • Rivjern
  • Skål
  • Kjele
  • Visp
  • Ildfast form
  • Målebeger
  • Bolle
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!