Dette er en kjempegod hverdagsrett du kan lage til hele familien. Du kan bruke både fersk eller frossen laks. Den frossne laksen er det lurt å tine i kjøleskapet over natten.
Fyll en stor kjele halvfull med vann.
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
Du trenger
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Mens potetene koker kan du sette stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet.
Ha på salt og pepper.
Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
Skyll agurk. Bruk en ostehøvel og skjær tynne skiver av agurken. Ha skivene i en bolle.
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.
Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller rett på tallerkenen.
Har du husket å skru av platen?
Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen.
Husk å skru av ovnen!
Bruk en stekespade til å flytte laksen fra stekebrettet til tallerkenen. Legg på potet, agurk og lettrømme og maten er klar!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.