Hopp til hovedinnhold

Fylte snurrer

Grove snurrer er kjempegodt! Her er en variant og fylt dem med spekeskinke, skiver av agurk og paprika. Husk at melk, egg og smør skal være romtemperert, det betyr at de bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner. Denne oppskriften gir 6 grove snurrer.

vanskelighet vanskelig
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 6 porsjoner

  • hvetemel 2 dl  
  • fin sammalt hvete 5 dl  
  • sukker 1 ss  
  • salt 1 ts  
  • tørrgjær 4 ts  
  • bakepulver 1 ts  
  • romtemperert melk 2 dl  
  • romtemperert egg 1 stk.  
  • romtemperert smør 75 g  
  • hvetemel 0,5 ss  
  • stive ark (papp eller kartong) 6 stk. , i A5-størrelse  
  • nøytral olje til pensling  
  • romtemperert egg 1 stk.  
  • salatblad forslag til fyll  
  • spekeskinke forslag til fyll  
  • agurk forslag til fyll  
  • rød paprika forslag til fyll  

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Desilitermål
  • Spiseskje
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Kniv
  • Tallerken
  • Deigskraper
  • Kjøkkenhåndkle
  • Teip
  • Aluminiumsfolie
  • Bolle
  • Pensel
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter
  • Rist

Liste over oppskrifter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Har du metallkremmerhus?

    Du kan også bruke de.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!