Start med å gjøre klar vannmelonen. Du trenger en skive vannmelon. Få hjelp av en voksen til å skjære ut en skive vannmelon, da det kan være litt hardt arbeid. Skjær vannmelonskiven i 6 skiver (hvis du har en veldig stor melon, så kan du godt lage flere biter).
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kniv
    Kniv

Steg

1

Start med å gjøre klar vannmelonen. Du trenger en skive vannmelon. Få hjelp av en voksen til å skjære ut en skive vannmelon, da det kan være litt hardt arbeid. Skjær vannmelonskiven i 6 skiver (hvis du har en veldig stor melon, så kan du godt lage flere biter).

Du trenger
vannmelon:
1 skive

Du kan også stikke ut figurer

Skjær et snitt i bunnen, slik at du kan sette inn ispinnene. Gjør dette veldig forsiktig, slik at du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om litt hjelp her. Du kan også skjære bort det grønne skallet, og stikke pinnene rett inn i vannmelonen (det er enda enklere).
UTSTYR
  • Grønnsakskniv
    Grønnsakskniv

Steg

2

Skjær et snitt i bunnen, slik at du kan sette inn ispinnene. Gjør dette veldig forsiktig, slik at du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om litt hjelp her. Du kan også skjære bort det grønne skallet, og stikke pinnene rett inn i vannmelonen (det er enda enklere).

Sett inn ispinnene.

Steg

3

Sett inn ispinnene. 

Du trenger
:
6 stk.
Gjør klart et sted der du kan legge melonen, slik at den er klar for å bli drysset sjokolade over. Det kan være lurt å sette en rist oppå et stekebrett med bakepapir under (så blir det ikke søl).
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

4

Gjør klart et sted der du kan legge melonen, slik at den er klar for å bli drysset sjokolade over.  Det kan være lurt å sette en rist oppå et stekebrett med bakepapir under (så blir det ikke søl).

Smelt sjokolade: Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

5

Smelt sjokolade: Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.

Knekk den mengden sjokolade du trenger i mindre biter.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt

Steg

7

Knekk den mengden sjokolade du trenger i mindre biter.

Du trenger
lys kokesjokolade:
40 g
Ha sjokoladen i glassbollen og skru platen på middels varme. La det stå uten å røre til sjokoladen smelter.

Steg

8

Ha sjokoladen i glassbollen og skru platen på middels varme. La det stå uten å røre til sjokoladen smelter.

Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.

Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

10

Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.

Dekorer melonen. Du kan dyppe tuppen i sjokoladen og legge de over på risten, eller legge dem på risten og dryss sjokolade over, for å lage mønster. Eller begge deler!

Steg

11

Dekorer melonen. Du kan dyppe tuppen i sjokoladen og legge de over på risten, eller legge dem på risten og dryss sjokolade over, for å lage mønster. Eller begge deler!

Hvis du vil, så kan du også dekorere de med litt kakepynt. La de stå å tørke litt, før du serverer dem.

Steg

12

Hvis du vil, så kan du også dekorere de med litt kakepynt. La de stå å tørke litt, før du serverer dem. 

Du trenger
(valgfritt) kakestrøssel:
til pynt

Du kan også strø over hakkede nøtter.