Skumle mumiepølser er skremmende godt enten du serverer de på Halloweenfesten, i en bursdag eller på tur i skogen. Superenkelt å lage, og med litt blodig ketchup blir det også ekstra morsomt å spise.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Ta pølsene ut av pakken, og legg dem til side.
Du trenger
Rull ut pizzadeigen og skjær av den mengden du trenger.
Del deigen i tynne strimler med et pizzahjul eller en kniv. Lager du 10 pølser trenger du 10 strimler.
Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten.
Surr en og en pølse inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løst eller stramt, er opp til deg. Legg pølsene over på stekebrettet, når du har surret dem.
Nellikspiker funker supert som øyne! Hvis du vil ha ekstra god smak og lukt så bør du sette dem på før de går i ovnen. Det går også an å sette dem på når de er ferdigstekt.
Sett brettet midt i stekeovnen og stek i 15 minutter, eller til mumiene har fått en fin gylden farge.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet med mumiene forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La de avkjøle seg litt, slik at du ikke brenner deg, og server med ketchup i en skål eller bolle.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.