Morsom variant av taco! Denne er perfekt å lage om du har rester av gårdagens tacomiddag, for å hjelpe deg til å kaste mindre mat. Server minitacos som kosemat til venner eller familie. Hvis du vil lage dem som en middag, kan du servere dem sammen med en salat eller oppkuttede grønnsaker. Vi har beregnet 3 stk per porsjon.
Sett en rist midt i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Mål opp vann i et målebeger. Dryss over tacokrydder.
Hell vannet over i stekepannen og kok i 5 minutter. Bland godt med stekespaden underveis.
Skru av stekeplaten og trekk gjerne pannen litt til siden.
Har du husket å skru av platen?
Åpne maisboksen. Ha mais i stekepannen og bland lett sammen med stekespaden.
Klipp tortillalefser i fire deler.
Legg en del i hvert hull på et muffinsbrett.
Bruk spiseskjeen og fordel kjøttblandingen i formene, ca. 1 ss per form.
Mål opp revet ost og fordel osten på toppen av minitacoene.
Sett muffinsbrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter til osten har smeltet.
Husk å ta tiden!
Sett et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig muffinsbrettet ut av ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og la minitacoene avkjøle seg.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på matstart.no, og informasjonskapsler som grunnlag for forbedring av nettstedet. Om du velger å bruke matstart.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.