Marmorkake

Marmorkake er en formkake som både ser kul ut, og smaker veldig godt. Den er aller best nybakt, men kan holde i et par dager, og kan også fryses. I denne oppskriften lærer du en baketeknikk: du skal røre smør og sukker hvitt! Det betyr at fargen skrifter fra gult til hvitt, og at sukkeret knuses under røringen. Da får du en kremaktig konsistens. Kult, eller hva? Kaken gir ca. 8 kakestykker.

middels
76 meninger
maskin
ovn

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • smør Steg 4: romtemperert 175 g   Steg 17: romtemperert til pensling  
  • sukker 2,5 dl  
  • egg 3 stk  
  • hvetemel 4 dl  
  • bakepulver 1,5 ts  
  • melk Steg 11: 1,5 dl   Steg 15: 2 ss  
  • kakaopulver 2 ss  
  • vaniljesukker 2 ts  
  • trepinne 1 stk  

Utstyr

  • Rist
  • Kjøkkenmaskin
  • Ballongvisp
  • Tallerken
  • Kniv
  • Desilitermål
  • Stoppeklokke
  • Slikkepott
  • Kopp
  • Teskje
  • Målebeger
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Pensel
  • Brødform (1 ½ liter)
  • Gaffel
  • Grytekluter

  • Lurer du på hva romtemperert er?

    Smøret du bruker i oppskriften skal være romtemperert, det betyr at det har stått ute på benken en stund slik at det er mykt.

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.