Hopp til hovedinnhold

Marmorkake

Marmorkake er en formkake som både ser kul ut, og smaker veldig godt. Den er aller best nybakt, men kan holde i et par dager, og kan også fryses. I denne oppskriften lærer du en baketeknikk: du skal røre smør og sukker hvitt! Det betyr at fargen skrifter fra gult til hvitt, og at sukkeret knuses under røringen. Da får du en kremaktig konsistens. Kult, eller hva? Kaken gir ca. 8 kakestykker.

vanskelighet middels
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • smør romtemperert 175 g  
  • sukker 2,5 dl  
  • egg 3 stk.  
  • hvetemel 4 dl  
  • bakepulver 1,5 ts  
  • melk 1,5 dl  
  • kakaopulver 2 ss  
  • vaniljesukker 2 ts  
  • melk 2 ss  
  • smør romtemperert til pensling  

Utstyr

  • Rist
  • Kjøkkenmaskin
  • Ballongvisp
  • Tallerken
  • Kniv
  • Desilitermål
  • Stoppeklokke
  • Slikkepott
  • Kopp
  • Teskje
  • Målebeger
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Pensel
  • Brødform (1 ½ liter)
  • Gaffel
  • Trepinne
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Lurer du på hva romtemperert er?

    Smøret du bruker i oppskriften skal være romtemperert, det betyr at det har stått ute på benken en stund slik at det er mykt.

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!