Knekk egg i en liten bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Knekk egg i en liten bolle.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Ha sukker i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Ha sukker i bollen.

Du trenger
sukker:
1 ts
Del en klementin i to.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

3

Del en klementin i to.

Du trenger
klementin:
1 stk.
Klem ut saften av den ene halvparten i bollen med eggene.

Steg

4

Klem ut saften av den ene halvparten i bollen med eggene. 

Skrell den andre halvparten og ta båtene fra hverandre.

Steg

5

Skrell den andre halvparten og ta båtene fra hverandre.

Du kan også bruke appelsinjuice eller fersk appelsin.

Bruk en gaffel og visp eggeblandingen sammen.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

6

Bruk en gaffel og visp eggeblandingen sammen.

Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Kjenn at pannen har blitt god og varm, og ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Kjenn at pannen har blitt god og varm, og ha i margarin.

Du trenger
margarin:
1 ss
Hell eggeblandingen over i stekepannen når margarinen slutter å bruse.

Steg

8

Hell eggeblandingen over i stekepannen når margarinen slutter å bruse.

Skyv eggeblandingen inn mot midten av stekepannen når den begynner å stivne.

Steg

9

Skyv eggeblandingen inn mot midten av stekepannen når den begynner å stivne.

Legg på klementinbitene på omeletten når den nesten har stivnet.

Steg

10

Legg på klementinbitene på omeletten når den nesten har stivnet.

Bruk stekespaden til å brette den ene siden av omeletten over klementinbitene.

Steg

11

Bruk stekespaden til å brette den ene siden av omeletten over klementinbitene.

Legg forsiktig omeletten over på en tallerken.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

12

Legg forsiktig omeletten over på en tallerken.

Bruk en sikt eller tesil og dryss melis på toppen av omeletten.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Sikt
    Sikt

Steg

13

Bruk en sikt eller tesil og dryss melis på toppen av omeletten.

Du trenger
melis:
1 ts