Deilige muffins med smak av eple, vaniljekrem og kanel. Dette blir ca. 10 muffins, men mengden kan variere avhengig av størrelsen på muffinsformene dine. Et godt tips er å stette muffinsformene i et muffinsbrett først, - da holder de formen enklere. Hvis du vil, kan du også bytte ut eple med pære i denne oppskriften.
Denne oppskriften gir 10 porsjoner
Mål opp smør, og ha i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden. Avkjøl smøret.
Du trenger
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
Skyll eple. Hvis du vil kan du skrelle eplene. Del eplet i båter, og kast kjernehuset. Skjær eplebåtene i mindre biter.
Legg eplebitene over i en bolle. Ha sukker og kanel i bollen og bland sammen, slik at eplene får smak av sukker og kanel. Set bollen litt til sides, mens du fortsetter med oppskriften.
Mål opp mel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det i en bolle. Sikting gjør det mer luftig. Melblandingen skal du bruke etterpå.
Nå skal du lage eggedosis. Mål opp sukker og ha det i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.
Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet til det har blitt luftig eggedosis.
Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.
Trekk ut kontakten når eggedosisen er klar!
Bland det smeltede smøret raskt inn i eggedosisen. Her kan det være greit å bruke en slikkepott.
Ha i ca. halvparten av melblandingen, og vend det inn i eggedosisien. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Ikke rør for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.
Mål opp melk og rør det forsiktig inn i røren, litt etter litt.
Vend inn resten av melblandingen.
Sett muffinsformer på et stekebrett. Du kan også sette muffinsformene i et muffinsbrett først, hvis du har det (da holder de formen enklere). Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle.
Legg en ts vaniljekrem på hver muffins, og topp med eplebiter.
Sett stekebrettet inn midt i ovn og la steke i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Avkjøl muffinsene.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.