Har du lyst til å gjøre noe ekstra gøy til jul? Da kan du prøve deg på cupcakes med julepynt. Vi viser deg fremgangsmåten så du kan pynte med både venner og familie.
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp romtemperert (mykt) smør. Del smør i terninger og ha dem over i en bolle. Mål opp sukker og ha i bollen.
Du trenger
Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
Bland sammen smør og sukker med håndmikseren til det blir hvitt, i ca. 3 minutter. Legg en klut under bollen (da står den stødig).
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp i ett minutt. Knekk så et egg til, ha det i bollen og visp ett minutt til.
Mål opp hvetemel i et målebeger og ha i bakekakao, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en sikt og sikt inn halvparten av melblandingen i bollen. Rør sammen med håndmikseren.
Mål opp melk og hell alt i røren. Rør sammen med håndmikseren.
Sikt inn resten av melet på samme måte som sist, og bland sammen igjen. Når du har en fin og jevn røre, kan du sette bort håndmikseren.
Husk å trekk ut stikkontakten!
Hakk sjokolade i mindre biter.
Ha sjokoladebitene i muffinsrøra og vend forsiktig inn med en slikkepott
Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre.
Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene til de er 3/4 dels fulle.
Sett stekebrettet inn i ovn og la steke i 20 minutter.
TIPS: For å sjekke om muffinsene er ferdig stekt kan du bruke en trepinne. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe røre til pinnen, så er de ferdige.
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Husk at muffinsene er varme!
Husk å skru av ovnen!
Knekk sjokolade i biter og ha det i en bolle.
Ha vann i en kjele og sett bollen på kjelen (dette kalles vannbad).
Sett kjelen på kokeplaten og skru på middels varme. Rør i sjokoladen innimellom når vannet småkoker.
Pass på at bollen ikke kommer nær vannet. Da blir det for varmt for sjokoladen!
Husk å skru av kokeplaten!
Bland sammen smør og melis i en ren bolle.
Pisk med håndmikseren til det blir hvitt, i ca. 3 minutter.
Hell smeltet sjokolade i bollen.
Pass på at sjokoladen ikke er for varm! Da sprekker kremen.
Pisk med håndmikser til alt er godt blandet.
Ha i grønn konditorfarge.
Pisk videre med håndmikser til blandingen har fått en jevn farge.
Ha kremen i en sprøytepose.
Ha sprøyteposen i et målebeger for støtte.
Sprøyt først litt krem på toppen av muffinsen og fest iskjeksen i kremen. Da faller den ikke av.
Pynt iskjeksene med sprøyteposen fra bunnen og opp.
Pynt med mini smarties.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.