Amerikanske pannekaker er mindre og tykkere enn vanlige pannekaker, og de smaker kjempegodt! 5 porsjoner gir ca. 10 pannekaker, og da har vi har beregnet 2 per porsjon. Server gjerne med cottage cheese og syltetøy, eller lønnesirup og bær.
Mål opp smør.
Du trenger
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Ha bakepulver og salt i bollen.
Ha sukker i bollen.
Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.
Mål opp melk i målebegeret.
Du kan også bruke lettmelk.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Visp sammen blandingen med en gaffel.
Ha melk- og eggeblandingen i bollen.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.
Ha det smeltede smøret i bollen.
Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.
Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme.
Lag pannekakene mindre enn vanlige pannekaker. Ca. 15-20 cm i diameter.
Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker.
Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk stekespaden.
Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Legg pannekaken over på en tallerken. Stek resten. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker.
Legg et rent kjøkkenhåndkle over.
Husk å skru av platen når du er ferdig!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.