Amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker er mindre og tykkere enn vanlige pannekaker, og de smaker kjempegodt! 5 porsjoner gir ca. 10 pannekaker, og da har vi har beregnet 2 per porsjon. Server gjerne med cottage cheese og syltetøy, eller lønnesirup og bær.
Utstyr
-
Kniv
-
Liten kjele
-
Desilitermål
-
Plastbolle
-
Teskje
-
Spiseskje
-
Kopp
-
Gaffel
-
Håndmikser
-
Liten stekepanne
-
Stekespade
-
Tallerken
-
Øse
-
-
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
-
Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
-
Har du husket å skru av platen?
-
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
-
hvetemel:
-
6
dl
-
Ha bakepulver og salt i bollen.
Du trenger
-
bakepulver:
-
4
ts
,
-
salt:
-
1
ts
-
-
Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.
-
Mål opp melk i målebegeret.
Har du ikke helmelk?
Du kan også bruke lettmelk.
-
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
Eggeskall i koppen?
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
-
Visp sammen blandingen med en gaffel.
-
Ha melk- og eggeblandingen i bollen.
-
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
-
Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.
-
Ha det smeltede smøret i bollen.
-
Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.
-
Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme.
Har du kun stor stekepanne?
Lag pannekakene mindre enn vanlige pannekaker. Ca. 15-20 cm i diameter.
-
Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
Du trenger
-
smør:
-
til steking
-
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker.
-
Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk stekespaden.
-
Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Legg pannekaken over på en tallerken. Stek resten. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker.
Hvordan kan jeg holde dem varme?
Legg et rent kjøkkenhåndkle over.
Husk å skru av platen når du er ferdig!
-
Husk å skru av platen når du er ferdig!
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!