Elsker du pannekaker, men syns det er vanskelig å steke dem? Lag heller en ovnspannekake. Sleng heller røra i en form og stek en megastor pannekake i stekeovnen! Mye gøyere!
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett inn en rist på nest nederste rille. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp smør.
Du trenger
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
Skru av platen når smøret har smeltet, og trekk kjelen til siden.
Husk å slå av platen!
Bruk en pensel og pensle en liten langpanne med litt smeltet smør.
Knekk egg i en kopp og ha over i en bolle eller stor skål. Da er det enklere å ta bort eggeskallet om du skulle få med noen biter av det.
Bruk en teskjed eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Visp sammen eggene.
Mål opp melk og hell i bollen. Rør det sammen.
Skyll og tørk målebegeret med melk i. Eller bruk et nytt om du har. Mål opp mel og ha det i bollen.
Rør sammen til du har en klumpefri røre.
Ha det smeltede smøret i bollen og rør alt godt sammen.
Hell røren i den smurte formen.
Sett langpannen på risten i ovnen og stek den i ca. 25 minutter.
Husk å ta tiden!
Pannekaken vokser i ovnen og kan få forskjellig form fra hver gang du lager den - morsomt!
Bruk grytekluter og ta ut formen. Sett langpannen på et gryteunderlag eller noe annet som tåler varme.
Husk å slå av ovnen!
Sikt over litt melis før servering. Du kan også pynte den med noen friske bær om du vil, eller spise den med sprøstekt bacon og honning. Nam, nam!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.