Hopp til hovedinnhold

Brytebrød

Her er et vakkert, enkelt og godt brytebrød som er morsomt å lage. Bryt av de små brødene og fyll dem med pålegg, - kjempegodt til frokost eller i matpakken. Vi har drysset over litt svarte sesamfrø som pynt, men her kan du også bruke hvite sesamfrø, valmuefrø eller lage den uten frø. Hvis du vil lage et grovt brød, bytter du ut halvparten av melet med sammalt hvete. 1 porsjon gir 8 små rundstykker.

vanskelighet middels
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • smør 1 ss  
  • melk 2 dl  
  • gjær 0,5 pk  
  • hvetemel 5 dl  
  • salt 0,5 ts  
  • hvetemel til utbaking  
  • egg 1 stk.  
  • svarte sesamfrø 2 ss  

Utstyr

  • Liten kjele
  • Spiseskje
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Gaffel
  • Stoppeklokke
  • Slikkepott
  • Kjøkkenhåndkle
  • Deigskraper
  • Bakepapir
  • Stekebrett
  • Kopp
  • Pensel
  • Rist
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Kjennes den varm på huden?

    Hvis den kjennes for varm, kan du la den avkjøle seg litt.

    Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også blande og elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Lyst til å lage grove horn?

    Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.