Har du laget maislapper før? 5 porsjoner gir ca. 16 lapper, og vi har beregnet ca. 3 til hver. Hvis du får rester kan du oppbevare dem i kjøleskapet, – supert å ha med i matpakken! Vi har laget den med hvetemel, men du kan bytte ut med maismel hvis du ønsker en glutenfri variant.
Ha rømme i en skål.
Du trenger
Hakk kruspersille, og ha i skålen med rømme. Her kan du ta den mengden du vil. Smak deg frem!
Bland godt sammen, og sett skålen i kjøleskapet til du er ferdig med hele oppskriften.
Finn frem en food processor.
Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke ett og ett egg i en kopp av gangen er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.
Mål opp melk og ha i bollen.
Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen.
Ha maisen over i bollen.
Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter og ha i bollen.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha det i bollen.
Mål opp bakepulver og ha i bollen.
Mål opp hvetemel og ha i bollen.
Bytt ut hvetemel med maismel.
Ha i salt og pepper.
Sett i kontakten til food processoren.
Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.
Kjør raskt sammen, sånn røren blir most litt sammen, maiskornene skal ikke være helt knust. Dette tar bare noen sekunder!
Når røren er klar kan du ta av bollen, og trekke ut kontakten til food processoren.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Når det er gått litt tid, kan du holde hånden din over pannen får å kjenne etter om den er varm. Pass på, så du ikke brenner deg!
Ha i 1 ss matolje i stekepannen når den er varm, og smør det litt rundt med en stekespade.
Bruk en spiseskje og ha 1 stor spiseskje av maisrøren til hver lapp. Stek lappene ca. 2 minutter.
Gjør klar en tallerken med litt tørkepapir til de ferdige lappene. Bruk stekespaden og sjekk om lappene har fått en fin gylden farge på undersiden. Når de begynner å bli litt «hullete» på toppen er de klare til å snus.
Snu lappene og stek videre i ca. 2 minutter på den andre siden.
Legg de ferdigstekte lappene over på tallerkenen.
Stek resten. Ha i en ss med matolje, hvis pannen blir tørr. Skru av platen når du er ferdig og server de varme, toppet med rømmedressingen.
Har du husket å skru av platen?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.