Enkle rundstykker
Lyst til å lage noen raske, enkle rundstykker etter skolen? Her har vi brukt samme deig som man bruker til pinnebrød og stekt dem i ovnen. Det blir nesten som scones, og smaker aller best når de er ferske og varme. I denne oppskriften gir 6 porsjoner 6 rundstykker.
Utstyr
-
Desilitermål
-
Tresleiv
-
Plastbolle
-
Teskje
-
Spiseskje
-
Deigskraper
-
Bakepapir
-
Stekebrett
-
Stoppeklokke
-
Rist
-
Grytekluter
-
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
-
hvetemel:
-
4
dl
-
Ha salt og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen.
Du trenger
-
salt:
-
0,5
ts
,
-
bakepulver:
-
2
ts
-
Mål opp vann og olje, og ha i bollen.
Du trenger
-
vann:
-
1,5
dl
,
-
matolje:
-
5
ss
Lyst på mer smak?
Du kan også ha i litt skinkebiter, revet ost og hakkede urter i deigen.
-
Rør sammen til en glatt deig med sleiven.
-
Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.
-
Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 små deler.
Skal du lage færre eller flere porsjoner?
Del pølsa i samme antall deler, som antall porsjoner du har valgt.
-
Form rundstykkene ved å legge hånda lett som en skål over deigbitene og bevege dem rundt til de er fine og runde. Du kan også bruke hendene dine til å forme ryndstykkene (slik som på bildet). Legg dem over på stekebrettet.
-
Sett brettet midt i stekeovnen, og stek i 20 minutter.
-
-
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Smør så rundstykkene med det pålegget du liker!
-
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!