Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
  • Kokkekniv
  • Skjærefjøl

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.

Du trenger

løk:
1 stk.
Ta skallet av hvitløk og skjær i skiver eller små biter. Legg sammen med løken.

Steg

2

Ta skallet av hvitløk og skjær i skiver eller små biter. Legg sammen med løken.

Du trenger

hvitløk:
2 båter
Skyll gulrot. Skell forsiktig av det yttereste laget på gulroten. Skjær av endene.
UTSTYR
  • Skreller

Steg

3

Skyll gulrot. Skell forsiktig av det yttereste laget på gulroten. Skjær av endene.

Du trenger

gulrot:
2 stk.
Del hver gulrot i to. Skjær de så på langs og til slutt i staver. Legg gjerne stavene på en tallerken eller i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle

Steg

4

Del hver gulrot i to. Skjær de så på langs og til slutt i staver. Legg gjerne stavene på en tallerken eller i en bolle.

Skyll babymais og del i to på langs. Legg de sammen med gulroten.

Steg

5

Skyll babymais og del i to på langs. Legg de sammen med gulroten.

Du trenger

frisk babymais:
1 pk
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.

Steg

6

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. 

Du trenger

grønn paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en bolle eller på en tallerken.
UTSTYR
  • Bolle

Steg

7

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en bolle eller på en tallerken.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i olje når pannen er varm.
UTSTYR
  • Stekepanne
  • Spiseskje

Steg

8

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i olje når pannen er varm.

Du trenger

matolje:
2 ss
Ha i strimlet svinekjøtt.
UTSTYR
  • Stekespade

Steg

9

Ha i strimlet svinekjøtt.

Du trenger

renskåret svinekjøtt i strimler:
400 g

Hvis det blir trangt i stekepannen, kan du steke kjøttet i flere omganger.

Strek strimlene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Hvis det blir for vamt i pannen, må du skru ned litt. Når kjøttet er ferdig kan du trekke stekepannen til siden på en kald plate.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

10

Strek strimlene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Hvis det blir for vamt i pannen, må du skru ned litt. Når kjøttet er ferdig kan du trekke stekepannen til siden på en kald plate.

Sett en gryte på den varme platen. Ha olje i gryten.
UTSTYR
  • Spiseskje
  • Gryte

Steg

11

Sett en gryte på den varme platen. Ha olje i gryten. 

Du trenger

matolje:
1 ss
Ha løk og hvitløk i gryten. Stek løken til den er blitt blank. Dette tar bare et par minutter.
UTSTYR
  • Sleiv

Steg

12

Ha løk og hvitløk i gryten. Stek løken til den er blitt blank. Dette tar bare et par minutter. 

Ha i karripastaen og stek videre i 1-2 minutter. Rør godt slik at det ikke svir seg. Hvis det blir for varmt i kjelen, må du skru ned varmen.
UTSTYR
  • Spiseskje

Steg

13

Ha i karripastaen og stek videre i 1-2 minutter. Rør godt slik at det ikke svir seg. Hvis det blir for varmt i kjelen, må du skru ned varmen.

Du trenger

rød curry paste:
2 ss
Ha i vann og kokosmelk.
UTSTYR
  • Desilitermål

Steg

14

Ha i vann og kokosmelk.

Du trenger

vann:
1 dl ,
kokosmelk:
2 bokser
La det koke opp (til det bobler) og skru ned varmen til middels. La det småkoke i ca. 10 minutter.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

15

La det koke opp (til det bobler) og skru ned varmen til middels. La det småkoke i ca. 10 minutter. 

Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Steg

16

Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Du trenger

fullkornris:
2 poser
Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele
  • Desilitermål

Steg

17

Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger

vann:
til koking
Ha salt i vannet.
UTSTYR
  • Teskje

Steg

18

Ha salt i vannet.

Du trenger

salt:
1 ts
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Klype
  • Stoppeklokke

Steg

19

Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Ha gulrot og mais i gryta.

Steg

20

Ha gulrot og mais i gryta.

Ha paprika i gryta.

Steg

21

Ha paprika i gryta.

Ha det stekte kjøttet i gryta. Rør godt.

Steg

22

Ha det stekte kjøttet i gryta. Rør godt.

Smak til med soyasaus.
UTSTYR
  • Spiseskje

Steg

23

Smak til med soyasaus.

Du trenger

soyasaus:
2 ss
Smak på thaigryta. Nå kan du justere smakene, etter det du liker. Du kan for eksempel ha i litt mer soyasaus eller rød karripasta. Hvis du vil kan du også smake den til med litt limesaft.

Steg

24

Smak på thaigryta. Nå kan du justere smakene, etter det du liker. Du kan for eksempel ha i litt mer soyasaus eller rød karripasta. Hvis du vil kan du også smake den til med litt limesaft.

Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.
UTSTYR
  • Tallerken

Steg

25

Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.