Finn fram en stor skål/bolle og ha yoghurt og tandoorikrydder i bollen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

1

Finn fram en stor skål/bolle og ha yoghurt og tandoorikrydder i bollen.

Du trenger
tandoorikrydder:
2 ss ,
yoghurt naturell:
1,5 dl
Rull limen med hånden mot benken så den blir myk. Skjær limen i to, og så i båter. Klem saften ut av halvparten av limebåtene i marinaden. Bland sammen marinaden. Den andre halvparten kan du spare til serveringen.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Rull limen med hånden mot benken så den blir myk. Skjær limen i to, og så i båter. Klem saften ut av halvparten av limebåtene i marinaden. Bland sammen marinaden. Den andre halvparten kan du spare til serveringen. 

Du trenger
lime:
1 stk.
Skjær fisken i serveringstykker (slik at det blir en til hver) og legg dem i marinaden. Snu bitene slik at de blir helt dekket av marinade. Sett til side i minst 10 minutter.

Steg

3

Skjær fisken i serveringstykker (slik at det blir en til hver) og legg dem i marinaden. Snu bitene slik at de blir helt dekket av marinade. Sett til side i minst 10 minutter.

Du trenger
torskefilet:
600 g
Sett en rist inn i midten av en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

4

Sett en rist inn i midten av en tom ovn.

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

5

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp ris og skyll i et dørslag. La risen renne av seg.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

6

Mål opp ris og skyll i et dørslag. La risen renne av seg.

Du trenger
jasminris:
4 dl
Mål opp vann og ha i en stor kjele. Ha i salt og skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele med lokk
    Kjele med lokk
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Mål opp vann og ha i en stor kjele. Ha i salt og skru platen på fullt.

Du trenger
salt:
1 ts
Når vannet koker, kan du ha i risen. Skru ned varmen til lav varme (ca. 2). Sett på lokk. La risen stå på platen i ca. 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Når vannet koker, kan du ha i risen. Skru ned varmen til lav varme (ca. 2). Sett på lokk. La risen stå på platen i ca. 20 minutter.

Gjør klar en ildfast form. Smør den med 1 ss olje i bunnen. Løft fiskestykkene ut av marinaden og over i formen.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Pensel
    Pensel

Steg

9

Gjør klar en ildfast form. Smør den med 1 ss olje i bunnen. Løft fiskestykkene ut av marinaden og over i formen. 

Du trenger
matolje:
1 ss
Sett formen på risten i ovnen og stek i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Sett formen på risten i ovnen og stek i 15 minutter.

Bruk en ostehøvel eller en skreller og skrell av det meste av skallet på agurken. Skjær av tuppene.
UTSTYR
  • Ostehøvel
    Ostehøvel
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

11

Bruk en ostehøvel eller en skreller og skrell av det meste av skallet på agurken. Skjær av tuppene.

Du trenger
agurk:
1 stk.
Del den i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den myke kjernen. Kjernen skal du ikke bruke videre.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Del den i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den myke kjernen. Kjernen skal du ikke bruke videre.

Skjær agurken i tynne skiver (halvmåner). Ha dem over i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

13

Skjær agurken i tynne skiver (halvmåner). Ha dem over i en skål. 

Ha sammen sukker, eddik, vann, salt og pepper i skålen og bland sammen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Ha sammen sukker, eddik, vann, salt og pepper i skålen og bland sammen.

Du trenger
sukker:
2 ts ,
eddik, 7 %:
2 ss ,
vann:
1 ss ,
salt:
0,25 ts ,
pepper:
0,25 ts
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta formen ut av ovnen. Sett formen på gryteunderlaget. La den avkjøle seg litt, til risen er klar. Server fisken med ris, agurksalat og litt lime.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

15

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta formen ut av ovnen. Sett formen på gryteunderlaget. La den avkjøle seg litt, til risen er klar. Server fisken med ris, agurksalat og litt lime.