Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
3
Legg løken med snittsiden ned. Kutt flere snitt inn mot roten uten å kutte helt igjennom. Kutt ett eller to snitt på tvers av løken (se bilde 2). Til slutt kutter du løken i små biter. Bruk klogrepet, og hold godt rundt løken mens du kutter. Jo større mellomrom du lager mellom snittene, jo større biter får du. legg bitene i en bolle.
Skjær løken i skiver, og skjær skivene i mindre biter.
4
Skyll tomater i kaldt vann. Del tomaten i to og legg den med snittflaten ned. Skjær den halve tomaten i skiver, og skjær skivene i mindre biter. Ha tomatbitene i en bolle.
5
Skjær vårløk i tynne skiver. Ha skivene i bollen med tomatbiter.
6
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
7
Ha kjøttdeig i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Bruk en stekespade til å hakke kjøttdeigen i mindre biter. Stek til alt har fått en fin, brun farge. Det tar ca. 5 minutter.
Husk å ta tiden!
8
Ha i hakket løk, og la det steke sammen med kjøttdeigen i et par minutter.
9
Ha i tacokrydder og vann. Rør godt sammen og la blandingen koke et par minutter.
10
Skru av platen og sett stekepannen til side.
Har du husket å skru av platen?
11
Rull ut paideig på et stekebrett.
12
Fordel kjøttdeigfyllet midt på paideigen. Pass på at du har litt plass på sidene for å kunne brette paideigen etterpå.
13
Ha maiskorn oppå kjøttfyllet.
14
Legg på tomatbiter og vårløk i skiver.
15
Brett kanten på deigen innover, slik at paien får en fin, bred kant.
16
Ha revet ost rundt kanten på paien.
17
Knus tortillachips med hendene og dryss over paien.
18
Stek paien nederst i ovnen i 25-30 minutter, eller til paibunnen og osten er gyllen.
19
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, og ta stekeplaten forsiktig ut av ovnen. Sett stekeplaten på gryteunderlaget og la paien avkjøle seg litt.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
20
Løft forsiktig paien over på en fjøl eller et serveringsbrett. Få hjelp av en voksen om det er vanskelig. Skjær lime i båter og pynt med lime og koriander.
Det er godt å ha guacamole og litt frisk salat til. Har du mer tortillachips igjen kan du også servere det ved siden av.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.