Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.

Legg løken med snittsiden ned. Kutt flere snitt inn mot roten uten å kutte helt igjennom. Kutt ett eller to snitt på tvers av løken (se bilde 2). Til slutt kutter du løken i små biter. Bruk klogrepet, og hold godt rundt løken mens du kutter. Jo større mellomrom du lager mellom snittene, jo større biter får du. legg bitene i en bolle.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

3

Legg løken med snittsiden ned. Kutt flere snitt inn mot roten uten å kutte helt igjennom. Kutt ett eller to snitt på tvers av løken (se bilde 2). Til slutt kutter du løken i små biter. Bruk klogrepet, og hold godt rundt løken mens du kutter. Jo større mellomrom du lager mellom snittene, jo større biter får du. legg bitene i en bolle. 

Du trenger
løk:
1

Skjær løken i skiver, og skjær skivene i mindre biter.

Skyll tomater i kaldt vann. Del tomaten i to og legg den med snittflaten ned. Skjær den halve tomaten i skiver, og skjær skivene i mindre biter. Ha tomatbitene i en bolle.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

4

Skyll tomater i kaldt vann. Del tomaten i to og legg den med snittflaten ned. Skjær den halve tomaten i skiver, og skjær skivene i mindre biter. Ha tomatbitene i en bolle. 

Du trenger
tomat:
2 stk.
Skjær vårløk i tynne skiver. Ha skivene i bollen med tomatbiter.

Steg

5

Skjær vårløk i tynne skiver. Ha skivene i bollen med tomatbiter. 

Du trenger
vårløk:
1 stk.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

6

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha kjøttdeig i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Bruk en stekespade til å hakke kjøttdeigen i mindre biter. Stek til alt har fått en fin, brun farge. Det tar ca. 5 minutter.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Ha kjøttdeig i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Bruk en stekespade til å hakke kjøttdeigen i mindre biter. Stek til alt har fått en fin, brun farge. Det tar ca. 5 minutter. 

Du trenger
kjøttdeig:
400 g
Ha i hakket løk, og la det steke sammen med kjøttdeigen i et par minutter.

Steg

8

Ha i hakket løk, og la det steke sammen med kjøttdeigen i et par minutter. 

Ha i tacokrydder og vann. Rør godt sammen og la blandingen koke et par minutter.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

9

Ha i tacokrydder og vann. Rør godt sammen og la blandingen koke et par minutter. 

Du trenger
tacokrydder:
0,5 pose ,
vann:
0,5 dl
Skru av platen og sett stekepannen til side.

Steg

10

Skru av platen og sett stekepannen til side. 

Rull ut paideig på et stekebrett.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

11

Rull ut paideig på et stekebrett. 

Du trenger
ferdig paideig:
1 stk.
Fordel kjøttdeigfyllet midt på paideigen. Pass på at du har litt plass på sidene for å kunne brette paideigen etterpå.

Steg

12

Fordel kjøttdeigfyllet midt på paideigen. Pass på at du har litt plass på sidene for å kunne brette paideigen etterpå. 

Ha maiskorn oppå kjøttfyllet.

Steg

13

Ha maiskorn oppå kjøttfyllet. 

Du trenger
maiskorn:
0,5 boks
Legg på tomatbiter og vårløk i skiver.

Steg

14

Legg på tomatbiter og vårløk i skiver. 

Brett kanten på deigen innover, slik at paien får en fin, bred kant.

Steg

15

Brett kanten på deigen innover, slik at paien får en fin, bred kant. 

Ha revet ost rundt kanten på paien.

Steg

16

Ha revet ost rundt kanten på paien. 

Du trenger
revet ost:
2 dl
Knus tortillachips med hendene og dryss over paien.

Steg

17

Knus tortillachips med hendene og dryss over paien.

Du trenger
tortillachips:
12 stk.
Stek paien nederst i ovnen i 25-30 minutter, eller til paibunnen og osten er gyllen.

Steg

18

Stek paien nederst i ovnen i 25-30 minutter, eller til paibunnen og osten er gyllen.

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, og ta stekeplaten forsiktig ut av ovnen. Sett stekeplaten på gryteunderlaget og la paien avkjøle seg litt.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

19

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, og ta stekeplaten forsiktig ut av ovnen. Sett stekeplaten på gryteunderlaget og la paien avkjøle seg litt. 

Løft forsiktig paien over på en fjøl eller et serveringsbrett. Få hjelp av en voksen om det er vanskelig. Skjær lime i båter og pynt med lime og koriander.

Steg

20

Løft forsiktig paien over på en fjøl eller et serveringsbrett. Få hjelp av en voksen om det er vanskelig. Skjær lime i båter og pynt med lime og koriander. 

Du trenger
lime:
1 stk. ,
frisk koriander:
0,5 potte

Det er godt å ha guacamole og litt frisk salat til. Har du mer tortillachips igjen kan du også servere det ved siden av.