Ha gresk yoghurt i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

1

Ha gresk yoghurt i en bolle. 

Du trenger
gresk yoghurt:
6 ss

Du kan også bruke rømme eller crème fraîche, istedenfor gresk yoghurt!

Skyll vårløk. Skjær den i ringer og ha den i bollen.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skyll vårløk. Skjær den i ringer og ha den i bollen.

Du trenger
vårløk:
2 stk.
Skyll cherrytomater. Del dem i to og ha tomatene over i bollen.

Steg

3

Skyll cherrytomater. Del dem i to og ha tomatene over i bollen. 

Du trenger
cherrytomat:
10 stk.
Skyll paprika. Skjær den i to og ta ut innholdet, slik det er gjort på bildet.

Steg

4

Skyll paprika. Skjær den i to og ta ut innholdet, slik det er gjort på bildet. 

Du trenger
gul paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler og ha dem over i bollen.

Steg

5

Skjær paprika i strimler og ha dem over i bollen.

Åpne posen med salat og hell innholdet over i bollen.

Steg

6

Åpne posen med salat og hell innholdet over i bollen.

Du trenger
ferdigkuttet salatblanding:
1 pk
Bruk to spiseskjeer og bland grønnsakene godt sammen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Bruk to spiseskjeer og bland grønnsakene godt sammen. 

Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

8

Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.

Du trenger
ytrefilet av svin i skiver (svinefilet):
4 stk.
Krydre dem med salt og pepper.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Krydre dem med salt og pepper. 

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Sett en stekepanne på platen og skru på sterk varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Sett en stekepanne på platen og skru på sterk varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
2 ss

Ta fatet med de krydrede svinebiffene ut, og gå til steg 13.

Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

11

Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.  

Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Legg biffene over på en tallerken når de er ferdige, og server med salaten.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Legg biffene over på en tallerken når de er ferdige, og server med salaten.

Grille? Få hjelp av en voksen til å tenne grillen, og be den voksne stå ved siden av deg om du er usikker på grillingen. Legg svinebiffene på den varme grillen, og grill dem ca. 3 minutter på hver side. Snu dem med en klype. Anrett på et fat med yoghurtsalaten når de er ferdig grillet.

Steg

13

Grille? Få hjelp av en voksen til å tenne grillen, og be den voksne stå ved siden av deg om du er usikker på grillingen. Legg svinebiffene på den varme grillen, og grill dem ca. 3 minutter på hver side. Snu dem med en klype. Anrett på et fat med yoghurtsalaten når de er ferdig grillet.