Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Bland olje, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

2

Bland olje, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.

Du trenger
nøytral olje:
3 ss ,
paprikapulver:
2 ts ,
salt:
2 ts ,
pepper:
1 ts
Vask potetene.

Steg

3

Vask potetene.

Du trenger
potet:
8 stk.
Skjær opp potetene. Først i to på midten og deretter på skrå, slik at du får små båter.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Skjær opp potetene. Først i to på midten og deretter på skrå, slik at du får små båter.

Ha potetbåtene i bollen med krydderolje, og bland sammen slik at oljen dekker alle båtene. Bruk to skjeer.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Ha potetbåtene i bollen med krydderolje, og bland sammen slik at oljen dekker alle båtene. Bruk to skjeer. 

Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Legg dem med skallsiden ned mot papiret.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

6

Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Legg dem med skallsiden ned mot papiret.

Sett brettet med potetbåter inn i stekeovnen. Stek dem i 30 minutter, til de har fått fin gyldenbrun farge.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Sett brettet med potetbåter inn i stekeovnen. Stek dem i 30 minutter, til de har fått fin gyldenbrun farge.

Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

8

Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir. 

Du trenger
ytrefilet av svin i skiver (svinefilet):
4 stk.
Krydre biffene med salt og pepper.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Krydre biffene med salt og pepper.

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Sett en stekespanne på platen og skru på sterk varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Sett en stekespanne på platen og skru på sterk varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
2 ss

Ta fatet med de krydrede svinebiffene ut, og gå til steg 16.

Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Skyv pannen til siden når de er ferdige, og skru av stekeplaten.
UTSTYR
  • Klype
    Klype
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Skyv pannen til siden når de er ferdige, og skru av stekeplaten.

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og ta ut brettet med potetbåter fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

12

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og ta ut brettet med potetbåter fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget. 

Sett en kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål, eller et målebeger, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Kjele
    Kjele

Steg

13

Sett en kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål, eller et målebeger, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking

Du kan også grille maiskolbene. Legg dem på grillen sammen med kjøttet og snu dem mange ganger med en klype. Når de har fått en fin, gyllen farge er de ferdige.

Når vannet koker, sett platen på middels varme, slik at det ikke koker over. Bruk en hullsleiv, eller en pastasleiv, og legg forsiktig maisen ned i kjelen. Kok i 3 minutter.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Hullsleiv
    Hullsleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

14

Når vannet koker, sett platen på middels varme, slik at det ikke koker over. Bruk en hullsleiv, eller en pastasleiv, og legg forsiktig maisen ned i kjelen. Kok i 3 minutter.

Du trenger
kokt maiskolbe:
6 biter
Bruk hullsleiven og ta maisen ut av kjelen. Legg dem gjerne over i en ildfast form for servering. Server svinebiffen med båtpoteter, kokt mais, rømme og salsa.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form

Steg

15

Bruk hullsleiven og ta maisen ut av kjelen. Legg dem gjerne over i en ildfast form for servering. Server svinebiffen med båtpoteter, kokt mais, rømme og salsa.

Du trenger
lettrømme:
1 boks ,
salsa:
1 glass
Grille? Få hjelp av en voksen til å tenne grillen, og be den voksne stå ved siden av deg om du er usikker på grillingen. Legg svinebiffene på den varme grillen, og grill dem ca. 3 minutter på hver side. Snu dem med en klype. Grill gjerne maiskolbene også. Anrett svinebiffene på et fat med båtpoteter, mais, tacosaus og rømme når de er ferdig grillet.

Steg

16

Grille? Få hjelp av en voksen til å tenne grillen, og be den voksne stå ved siden av deg om du er usikker på grillingen. Legg svinebiffene på den varme grillen, og grill dem ca. 3 minutter på hver side. Snu dem med en klype. Grill gjerne maiskolbene også. Anrett svinebiffene på et fat med båtpoteter, mais, tacosaus og rømme når de er ferdig grillet.