Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Ha rømme, hvitløkspulver og honning i en skål. Bland godt sammen. Smak til med litt salt og pepper. Sett dressingen i kjøleskapet, til du skal servere retten.
3
Nå kan du lage salaten. Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
4
Legg løken med snittsiden ned. Kutt snitt på langs (så langt inn mot roten du kommer). Kutt snitt på langs innover. Til slutt kutter du på tvers, slik at du får små biter. Hold et godt grep rundt løken mens du kutter. Jo større mellomrom du lager mellom snittene, jo større biter får du. Ha bitene i en bolle.
Skjær løken i skiver, og skjær skivene i mindre biter.
5
Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Ha bitene over i bollen med løk.
6
Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i bollen og bland godt sammen. Hvis du vil, så kan du smake til med litt salt og pepper.
7
Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Skill bladene og legg på en tallerken eller en bolle.
8
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.
9
Legg pitabrød på en rist og sett den inn i ovnen.
Husk å ta tiden!
10
Bruk en klype og ta pitabrødene ut av ovnen. Legg de til avkjøling.
Husk å skru av ovnen!
11
Finn frem skav og margarin. Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i litt av margarinen (det er lurt å starte med 1 ss).
12
Nå skal du steke skav. Det blir best, hvis du steker det i flere omganger (slik at det ikke blir så fult i pannen). Ha i litt av reinsdyrskavet, når margarinen slutter å bruse (da er det varmt nok).
13
Stek skavet til de har en fin brunfarge. Bruk stekespaden til å snu kjøttet mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Ha skavet på tallerkenen når det er ferdig. Ha litt mer margarin i pannen. Stek resten av reinsdyrskavet på samme måte. Du kan ha alt kjøttet tilbake i pannen når du er ferdig. Trekk pannen til siden, og skru av platen.
Husk å skru av platen når du er ferdig!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Skjær en bit av pitabrødene. Fyll pitabrødene med skav, salat, grønnsaker og dressing. Du kan gjerne sette alt frem på spisebordet, og la alle forsyne seg😊.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.