Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
UTSTYR
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele. 

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

Gjør klar dressingen til ananasen. Del chili i to, og skap vekk frøene med en liten skje, hvis du ikke vil ha det for sterkt. Chili kan være sterkt, og det er viktig at du ikke tar deg i øynene før du har vasket hendene godt.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Gjør klar dressingen til ananasen. Del chili i to, og skap vekk frøene med en liten skje, hvis du ikke vil ha det for sterkt. Chili kan være sterkt, og det er viktig at du ikke tar deg i øynene før du har vasket hendene godt.

Du trenger
rød chili:
1 stk.
Skjær chilien i små biter. Ha i en skål eller bolle.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

3

Skjær chilien i små biter. Ha i en skål eller bolle.

Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på et rivjern, og ha sammen med chilien.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern

Steg

4

Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på et rivjern, og ha sammen med chilien.

Du trenger
frisk ingefær:
2 cm
Hakk koriander i litt mindre biter, og ha i bollen. Del den mengden lime du trenger i båter. Press limesaften over bollen.

Steg

5

Hakk koriander i litt mindre biter, og ha i bollen. Del den mengden lime du trenger i båter. Press limesaften over bollen. 

Du trenger
frisk koriander:
2 ss ,
saft av lime:
1 stk.
Ha olje og honning i bollen, og bland godt. Sett dressingen til sides. Denne dressingen skal du blande sammen med ananasen, etter at den er grillet! Det gir en spennende og frisk smak.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha olje og honning i bollen, og bland godt. Sett dressingen til sides. Denne dressingen skal du blande sammen med ananasen, etter at den er grillet! Det gir en spennende og frisk smak. 

Du trenger
nøytral olje:
3 ss ,
flytende honning:
1 ss

Start med å måle opp oljen, og bruk samme skje til å måle honningen (da glir honningen lettere av skjeen).

Skjær av topp og bunn på ananasen. Plasser ananasen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å skjære ned langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i søpla.

Steg

7

Skjær av topp og bunn på ananasen. Plasser ananasen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å skjære ned langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i søpla. 

Du trenger
frisk ananas:
1 stk.
Del ananasen i to, og del hver halvdel i to. Skjær bort kjernen (det harde området i midten).

Steg

8

Del ananasen i to, og del hver halvdel i to. Skjær bort kjernen (det harde området i midten).  

Skjær i tynne halvmåner (skiver). Ha over i en stor bolle. Ananasen skal grilles, og blande sammen med ananasdressingen etterpå.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

9

Skjær i tynne halvmåner (skiver). Ha over i en stor bolle. Ananasen skal grilles, og blande sammen med ananasdressingen etterpå. 

Nå kan du forberede nudelsalaten. Sett en kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

10

Nå kan du forberede nudelsalaten. Sett en kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking
Les på pakken hvor lenge nudlene skal koke, og vei opp den mengden nudler du trenger.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt

Steg

11

Les på pakken hvor lenge nudlene skal koke, og vei opp den mengden nudler du trenger. 

Du trenger
fullkornsnudler:
100 g
Ha nudlene i det kokende vannet. Rør litt rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Ha nudlene i det kokende vannet. Rør litt rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

Mens nudlene koker: Skyll salat. Skjær av bunnen, og legg bladene på et fat eller en tallerken til servering.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

13

Mens nudlene koker: Skyll salat. Skjær av bunnen, og legg bladene på et fat eller en tallerken til servering.

Du trenger
hjertesalat:
2 stk.
Mål opp den mengden ferdigstrimlede grønnsaker du trenger, og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

14

Mål opp den mengden ferdigstrimlede grønnsaker du trenger, og ha i en bolle.

Du trenger
ferdigstrimlet råkostblanding:
100 g

Du kan f.eks raspe gulrøtter, skjære opp litt purre, vårløk, sukkererter eller paprika.

Er nudlene klare? Sett et dørslag i vasken. Hell nudlene i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

15

Er nudlene klare? Sett et dørslag i vasken. Hell nudlene i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. 

Ha nudlene i bollen med grønnsakene. Vend gjerne inn litt olje, slik at nudlene ikke klistrer seg sammen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

16

Ha nudlene i bollen med grønnsakene. Vend gjerne inn litt olje, slik at nudlene ikke klistrer seg sammen.

Du trenger
nøytral olje:
0,5 ss
Nå kan du gjVask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kjøttet med litt tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

17

Nå kan du gjVask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kjøttet med litt tørkepapir.

Du trenger
kyllingfilet:
3 stk.
Del kyllingfilet på langs i skiver (1 kyllingfilet kan deles i 3-4 skiver). Tre skivene på spyd, og legg spydene på en ren tallerken eller et fat. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Ta med maten du har forberedt ut til en voksen for å grille den.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel
  • Teskje
    Teskje

Steg

18

Del kyllingfilet på langs i skiver (1 kyllingfilet kan deles i 3-4 skiver). Tre skivene på spyd, og legg spydene på en ren tallerken eller et fat. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Ta med maten du har forberedt ut til en voksen for å grille den. 

Du trenger
nøytral olje:
1 ts ,
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,25 ts
Dere kan starte med å grille ananas. Ha ananasen på grillen, og grill på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter. Snu den underveis med en klype. Når den er ferdig kan dere ha ananasen tilbake i bollen.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

19

Dere kan starte med å grille ananas. Ha ananasen på grillen, og grill på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter. Snu den underveis med en klype. Når den er ferdig kan dere ha ananasen tilbake i bollen. 

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.

Steg

20

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. 

Hell dressingen over ananasen og bland litt sammen. Anrett salatbladene med nudelblandingen, kyllingen, ananas-salaten. Blir det litt salat til overs, så kan du servere det ved siden av - kjempegodt:)!

Steg

21

Hell dressingen over ananasen og bland litt sammen. Anrett salatbladene med nudelblandingen, kyllingen, ananas-salaten. Blir det litt salat til overs, så kan du servere det ved siden av - kjempegodt:)!