Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
Gjør klar dressingen til ananasen. Del chili i to, og skap vekk frøene med en liten skje, hvis du ikke vil ha det for sterkt. Chili kan være sterkt, og det er viktig at du ikke tar deg i øynene før du har vasket hendene godt.
Skjær chilien i små biter. Ha i en skål eller bolle.
Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på et rivjern, og ha sammen med chilien.
Hakk koriander i litt mindre biter, og ha i bollen. Del den mengden lime du trenger i båter. Press limesaften over bollen.
Ha olje og honning i bollen, og bland godt. Sett dressingen til sides. Denne dressingen skal du blande sammen med ananasen, etter at den er grillet! Det gir en spennende og frisk smak.
Start med å måle opp oljen, og bruk samme skje til å måle honningen (da glir honningen lettere av skjeen).
Skjær av topp og bunn på ananasen. Plasser ananasen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å skjære ned langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i søpla.
Del ananasen i to, og del hver halvdel i to. Skjær bort kjernen (det harde området i midten).
Skjær i tynne halvmåner (skiver). Ha over i en stor bolle. Ananasen skal grilles, og blande sammen med ananasdressingen etterpå.
Nå kan du forberede nudelsalaten. Sett en kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Les på pakken hvor lenge nudlene skal koke, og vei opp den mengden nudler du trenger.
Ha nudlene i det kokende vannet. Rør litt rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Mens nudlene koker: Skyll salat. Skjær av bunnen, og legg bladene på et fat eller en tallerken til servering.
Mål opp den mengden ferdigstrimlede grønnsaker du trenger, og ha i en bolle.
Du kan f.eks raspe gulrøtter, skjære opp litt purre, vårløk, sukkererter eller paprika.
Er nudlene klare? Sett et dørslag i vasken. Hell nudlene i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
Husk å skru av platen!
Ha nudlene i bollen med grønnsakene. Vend gjerne inn litt olje, slik at nudlene ikke klistrer seg sammen.
Nå kan du gjVask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kjøttet med litt tørkepapir.
Del kyllingfilet på langs i skiver (1 kyllingfilet kan deles i 3-4 skiver). Tre skivene på spyd, og legg spydene på en ren tallerken eller et fat. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Ta med maten du har forberedt ut til en voksen for å grille den.
Dere kan starte med å grille ananas. Ha ananasen på grillen, og grill på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter. Snu den underveis med en klype. Når den er ferdig kan dere ha ananasen tilbake i bollen.
Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Hell dressingen over ananasen og bland litt sammen. Anrett salatbladene med nudelblandingen, kyllingen, ananas-salaten. Blir det litt salat til overs, så kan du servere det ved siden av - kjempegodt:)!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.