Gjør klar kjøkkenmaskinen. Bakebollen skal være ren. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen, som skal brukes til å elte deigen.
UTSTYR
  • Eltekrok
    Eltekrok

Steg

1

Gjør klar kjøkkenmaskinen. Bakebollen skal være ren. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen, som skal brukes til å elte deigen. 

Mål opp hvetemel og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

2

Mål opp hvetemel og ha i bollen.

Du trenger
hvetemel:
7 dl

Hvis du har lyst til å lage en grov pizzadeig, kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt fint mel.

Mål opp gjær og ha i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Mål opp gjær og ha i bollen. 

Du trenger
tørrgjær:
3 ts
Mål opp salt og ha i bakebollen. Rør gjerne litt rundt med teskjeen i den tørre blandingen, slik at alt blander seg godt.

Steg

4

Mål opp salt og ha i bakebollen. Rør gjerne litt rundt med teskjeen i den tørre blandingen, slik at alt blander seg godt.

Du trenger
salt:
0,5 ts
Mål opp lunkent vann og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

5

Mål opp lunkent vann og ha i bollen.

Du trenger
lunkent vann:
3 dl

Lunkent vann er litt varmere enn kroppstemperaturen din. Kjenn på vannet med fingertuppen din, eller ta et par dråper på håndleddet ditt.

Mål opp olje og ha det i bakebollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Mål opp olje og ha det i bakebollen. 

Du trenger
nøytral olje:
2 ss
Nå er det klart for å begynne med eltingen. Sett maskinen på lav hastighet og la den gå i 4 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Nå er det klart for å begynne med eltingen. Sett maskinen på lav hastighet og la den gå i 4 minutter. 

Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

Deigen skal nå være glatt og ha en blank overflate. Bruk gjerne deigskrape eller slikkepott til å skrape deigen vekk fra eltekroken og ned fra sidene i bollen.
UTSTYR
  • Deigskraper
    Deigskraper

Steg

8

Deigen skal nå være glatt og ha en blank overflate. Bruk gjerne deigskrape eller slikkepott til å skrape deigen vekk fra eltekroken og ned fra sidene i bollen.

La deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter på et lunt sted. For eksempel over en vask fylt med varmt vann, eller på badegulvet. Deigen skal heve slik at den blir ca. dobbelt så stor.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

9

La deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter på et lunt sted. For eksempel over en vask fylt med varmt vann, eller på badegulvet. Deigen skal heve slik at den blir ca. dobbelt så stor. 

Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

Hell deigen ut av bollen og ned på en stekeplate med bakepapir. Bruk deigskraperen, slik at du får skrapt ut all deigen.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

10

Hell deigen ut av bollen og ned på en stekeplate med bakepapir. Bruk deigskraperen, slik at du får skrapt ut all deigen. 

Ha olje på deigen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Ha olje på deigen. 

Du trenger
nøytral olje:
1 ss
Bruk hendene og klem deigen utover. Deigen skal være nesten like stor som et stekebrett. Hvis det er klissete, kan du ta litt mer olje på hendene. Fyll deigen med det du vil! Pizzaen kan stekes på 225 °C i 20-25 minutter.

Steg

12

Bruk hendene og klem deigen utover. Deigen skal være nesten like stor som et stekebrett. Hvis det er klissete, kan du ta litt mer olje på hendene. Fyll deigen med det du vil! Pizzaen kan stekes på 225 °C i 20-25 minutter.

Riv av små biter fra kantene å tette hullene.