Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

1

Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking
Ha salt i vannet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Ha salt i vannet.

Du trenger
salt:
1 ts
Vei opp den mengden pasta du trenger.
UTSTYR
  • Vekt
    Vekt

Steg

3

Vei opp den mengden pasta du trenger.

Du trenger
tagliatelle:
300 g

Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg.

Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.

Steg

4

Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.

Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

Mens spagettien koker: Skjær laks i biter og legg laksebitene over på en tallerken.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

6

Mens spagettien koker: Skjær laks i biter og legg laksebitene over på en tallerken.

Du trenger
laksefilet:
4 stk.
Mål opp erter.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

7

Mål opp erter.

Du trenger
frosne erter:
4 dl
Når det er 2 minutter igjen til pastaen er ferdig: Hell ertene i kjelen sammen med pastaen. Rør litt rundt med sleiven.

Steg

8

Når det er 2 minutter igjen til pastaen er ferdig: Hell ertene i kjelen sammen med pastaen. Rør litt rundt med sleiven.

Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen og ertene i dørslaget. Løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

9

Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen og ertene i dørslaget. Løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.

Vi setter en tallerken under dørslaget for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.

Ha pastaen tilbake i kjelen.

Steg

10

Ha pastaen tilbake i kjelen.

Sett kjelen tilbake på platen og ha i creme fraiche. Skru ned varmen til lav varme og rør litt rundt, slik at det blander seg.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Sett kjelen tilbake på platen og ha i creme fraiche. Skru ned varmen til lav varme og rør litt rundt, slik at det blander seg.

Du trenger
crème fraîche orginal, 35 %:
1 dl
Sett en stekepanne på en plate og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Sett en stekepanne på en plate og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha i laksebitene, når margarinen slutter å bruse.

Steg

13

Ha i laksebitene, når margarinen slutter å bruse.

Hvis du har mye laks er det lurt å dele opp fisken og steke det i flere omganger, slik at det ikke blir så mye i pannen på en gang.

Stek laksebitene i ca. 5 minutter, til de har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Bruk gjerne stekespaden og en skje, eller gaffel, til å snu bitene underveis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Stek laksebitene i ca. 5 minutter, til de har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Bruk gjerne stekespaden og en skje, eller gaffel, til å snu bitene underveis.

Skru av platen og trekk laksen til siden. Rør litt i pastaen og skru av platen. Server gjerne pastablandingen i dype serveringsskåler toppet med laksen. Hvis du vil kan du strø litt friske urter over og krydre med salt og pepper.

Steg

15

Skru av platen og trekk laksen til siden. Rør litt i pastaen og skru av platen. Server gjerne pastablandingen i dype serveringsskåler toppet med laksen. Hvis du vil kan du strø litt friske urter over og krydre med salt og pepper.