Legg lammeskavet på benken og klipp opp posen, så det begynner å tine litt.
UTSTYR
  • Saks
    Saks

Steg

1

Legg lammeskavet på benken og klipp opp posen, så det begynner å tine litt.

Du trenger
lammeskav:
1 pk á 400 g
Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Målebeger
    Målebeger
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.

Du trenger
salt:
1 ts ,
vann:
til koking
Skru platen på fullt.

Steg

3

Skru platen på fullt.

Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.

Steg

4

Les på pastapakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.

Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger.

Steg

5

Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger.

Du trenger
pasta penne:
6 dl
Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

6

Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

Mens pastaen koker kan du forberede grønnsakene. Skyll vårløk og skjær i ringer. Ha ringene over i en skål.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Skål
    Skål

Steg

7

Mens pastaen koker kan du forberede grønnsakene. Skyll vårløk og skjær i ringer. Ha ringene over i en skål.

Du trenger
vårløk:
4 stk.
Skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

8

Skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger
gulrot:
1 stk.
Legg bitene sammen med vårløken.

Steg

9

Legg bitene sammen med vårløken.

Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag
  • Tallerken
    Tallerken
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

10

Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.

Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i smør.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i smør.

Du trenger
smør:
1 ss
Ha i halvparten av lammeskavet, når smøret slutter å bruse. La det ligge litt rolig.

Steg

12

Ha i halvparten av lammeskavet, når smøret slutter å bruse. La det ligge litt rolig.

Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Sett frem en tallerken som du skal ha det stekte skavet på.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Sett frem en tallerken som du skal ha det stekte skavet på.

Ha det stekte lammekavet over på tallerkenen.

Steg

14

Ha det stekte lammekavet over på tallerkenen.

Ha smør i pannen. Stek resten av lammeskavet til det også har fått en fin brunfarge, ca. 3 minutter.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Ha smør i pannen. Stek resten av lammeskavet til det også har fått en fin brunfarge, ca. 3 minutter.

Du trenger
smør:
1 ss
Ha lammeskavet som ligger på tallerkenen tilbake i stekepannen, slik at du har alt i pannen.

Steg

16

Ha lammeskavet som ligger på tallerkenen tilbake i stekepannen, slik at du har alt i pannen.

Ha i de hakkede grønnsakene.

Steg

17

Ha i de hakkede grønnsakene.

Krydre med salt og pepper. Rør godt rundt med stekespaden, slik at alt blander seg.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

18

Krydre med salt og pepper. Rør godt rundt med stekespaden, slik at alt blander seg.

Du trenger
salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts
Skru ned varmen til middels og ha i créme fraîche.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

19

Skru ned varmen til middels og ha i créme fraîche.

Du trenger
crème fraîche orginal, 35 %:
1 beger
Rør litt forsiktig rundt og pass på at alt blir varmt.

Steg

20

Rør litt forsiktig rundt og pass på at alt blir varmt.

Prøv å ha i litt vann og rør rundt, da blir sausen tynnere.

Ha i pastaen og bland alt forsiktig sammen med stekespaden.

Steg

21

Ha i pastaen og bland alt forsiktig sammen med stekespaden.

Riv timian i mindre biter med fingrene dine, og dryss over pannen. Skru av stekeplaten, og rop at maten er klar!

Steg

22

Riv timian i mindre biter med fingrene dine, og dryss over pannen. Skru av stekeplaten, og rop at maten er klar!

Du trenger
frisk timian:
3 stilker

Har du lyst kan du rive parmesan eller en annen ost over før du spiser.