Ha kremost og pepper i en skål.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Ha kremost og pepper i en skål.

Du trenger
kremost med urter:
1 boks ,
kvernet pepper:
2 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Skjær av den mengden sitron du trenger. Press saften ut av sitronen i bollen med kremost.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

2

Skjær av den mengden sitron du trenger. Press saften ut av sitronen i bollen med kremost.

Du trenger
sitron:
1 båt
Bland godt sammen. Sett kremosten kaldt til servering.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

3

Bland godt sammen. Sett kremosten kaldt til servering.

Bland sammen kjøttdeig, salt og pepper i en bolle med en sleiv, spiseskje eller slikkepott. Den skal bare blandes raskt sammen, så ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Bland sammen kjøttdeig, salt og pepper i en bolle med en sleiv, spiseskje eller slikkepott. Den skal bare blandes raskt sammen, så ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig.

Du trenger
kjøttdeig:
400 g ,
salt:
0,5 ts ,
kvernet pepper:
2 drag
Ha i vann og rør i deigen, til vannet er blandet inn.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Ha i vann og rør i deigen, til vannet er blandet inn.

Du trenger
vann:
2 ss
Ha litt vann på skjærefjølen og ha deigen over på skjærefjølen.

Steg

6

Ha litt vann på skjærefjølen og ha deigen over på skjærefjølen.

Du trenger
vann:
litt
Del deigen i 8 deler, hvis du lager 4 porsjoner.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

7

Del deigen i 8 deler, hvis du lager 4 porsjoner.

Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem god hygiene! Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl når du er ferdig med burgerne og den rå kjøttdeigen.

Steg

8

Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem god hygiene! Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl når du er ferdig med burgerne og den rå kjøttdeigen. 

Legg burgerne på et fat og gå rett til steg 17.

Sett en ren tallerken eller et fat i nærheten av stekeplaten. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

9

Sett en ren tallerken eller et fat i nærheten av stekeplaten. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
1 ss
Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 2 minutter på den ene siden (burgerne skal få en fin og brun stekeskrope før du snur dem).
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 2 minutter på den ene siden (burgerne skal få en fin og brun stekeskrope før du snur dem).

Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for mange burgere i pannen samtidig.

Snu hamburgerne og stek i 2-3 minutter på den andre siden, til de er helt gjennomstekte. Legg de ferdigstekte burgerne over på tallerkenen, og stek resten på samme måte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.

Steg

11

Snu hamburgerne og stek i 2-3 minutter på den andre siden, til de er helt gjennomstekte. Legg de ferdigstekte burgerne over på tallerkenen, og stek resten på samme måte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.

Når brurgerne er klare, er det klart for å sette sammen hamburgerne! Finn frem kremosten du har laget, og salat. Hvis du vil kan du legge salaten i en skål eller bolle.

Steg

12

Når brurgerne er klare, er det klart for å sette sammen hamburgerne! Finn frem kremosten du har laget, og salat. Hvis du vil kan du legge salaten i en skål eller bolle. 

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pose
Del hamburgerbrødene i to og smør på kremostblandingen på bunnen.
UTSTYR
  • Smørkniv
    Smørkniv

Steg

13

Del hamburgerbrødene i to og smør på kremostblandingen på bunnen. 

Du trenger
små hamburgerbrød:
8 stk.
Ha på litt salat og legg burgeren oppå salaten.

Steg

14

Ha på litt salat og legg burgeren oppå salaten. 

Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne. Hvis det blir noe salat til overs, kan du fordele resten av salaten på tallerkenene.

Steg

15

Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne. Hvis det blir noe salat til overs, kan du fordele resten av salaten på tallerkenene.

Pynt gjerne burgerne med trespyd og cherrytomat: tre cherrytomat på trespydene og press ned i burgeren. Her kan du godt bruke tomater med ulike farger, hvis du vil.
UTSTYR
  • trespyd
    Trepinner

Steg

16

Pynt gjerne burgerne med trespyd og cherrytomat: tre cherrytomat på trespydene og press ned i burgeren. Her kan du godt bruke tomater med ulike farger, hvis du vil.

Du trenger
cherrytomat:
16 stk.
Grille? Ta med hamburgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle hamburgerne med olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Del burgerbrødene i to og smør på kremost. Ha på salat, legg på hamburgerne og topp med burgerbrødet. Pynt gjerne hver burger med et trespyd med en eller flere cherrytomater.

Steg

17

Grille? Ta med hamburgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle hamburgerne med olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Del burgerbrødene i to og smør på kremost. Ha på salat, legg på hamburgerne og topp med burgerbrødet. Pynt gjerne hver burger med et trespyd med en eller flere cherrytomater.