Start med å forberede grønnsakene. Skrell søtpotet med en rotskreller. Du kan også bruke en potetskreller.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

1

Start med å forberede grønnsakene. Skrell søtpotet med en rotskreller. Du kan også bruke en potetskreller.

Du trenger
søtpotet:
1 stk.
Vask fjølen, eller finn frem en ny. Skjær opp søtpoteten. Det er enklest hvis du først deler den i 2 biter, så i 4 biter. Skjær hver bit i mindre biter. Legg søtpoteten i en bolle, eller til sides.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Vask fjølen, eller finn frem en ny. Skjær opp søtpoteten. Det er enklest hvis du først deler den i 2 biter, så i 4 biter. Skjær hver bit i mindre biter. Legg søtpoteten i en bolle, eller til sides. 

Skjær den mengden purre du trenger i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg.

Steg

3

Skjær den mengden purre du trenger i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger
purre:
0,5 stk.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til all sand og jord er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

4

Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til all sand og jord er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i en liten skål eller en bolle.

Steg

5

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i en liten skål eller en bolle.

Du trenger
hvitløk:
3 båter
Del chili i to, og skap vekk frøene hvis du ikke vil ha det for sterkt. Chili kan være sterkt, og det er viktig at du ikke tar deg i øynene før du har vasket hendene godt.

Steg

6

Del chili i to, og skap vekk frøene hvis du ikke vil ha det for sterkt. Chili kan være sterkt, og det er viktig at du ikke tar deg i øynene før du har vasket hendene godt. 

Du trenger
rød chili:
1 stk.
Skjær chilien i små biter. Ha det sammen med hvitløken.

Steg

7

Skjær chilien i små biter. Ha det sammen med hvitløken.

Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

8

Skrell av skallet fra den mengden ingefær du trenger. Det gjør du enkelt ved å bruke en teskje til å skrape av skallet. 

Du trenger
frisk ingefær:
2 cm
Riv ingefæren på et rivjern, og ha sammen med chilien og hvitløken.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern

Steg

9

Riv ingefæren på et rivjern, og ha sammen med chilien og hvitløken. 

Sett en gryte eller stor kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i olje når gryta er varm.
UTSTYR
  • Jerngryte
    Gryte
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Sett en gryte eller stor kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i olje når gryta er varm. 

Du trenger
nøytral olje:
1 ss
Ha løk, chili og ingefær i kjelen. Stek på middels varme i ca. 1 minutt. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Ha løk, chili og ingefær i kjelen. Stek på middels varme i ca. 1 minutt. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.

Ha i søtpotet og purre. Stek videre i to minutter, rør underveis.

Steg

12

Ha i søtpotet og purre. Stek videre i to minutter, rør underveis. 

Mål opp vann og kokosmelk, og ha det i gryta.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

13

Mål opp vann og kokosmelk, og ha det i gryta.

Du trenger
vann:
4 dl ,
lett kokosmelk:
4 dl
Ha i buljongterning og karri. Dette er også med på å gi masse god smak til suppa.

Steg

14

Ha i buljongterning og karri. Dette er også med på å gi masse god smak til suppa.

Du trenger
grønnsakbuljong (terning):
1 terning ,
karri:
1 ts
Rør alt sammen. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. La det småkoke i 15 minutter, eller til søtpoteten er myk. Rør litt underveis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Rør alt sammen. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. La det småkoke i 15 minutter, eller til søtpoteten er myk. Rør litt underveis. 

For å sjekke om søtpoteten er mør (myk), kan du ta opp en bit og stikke inn en gaffel. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdige, og du kan skru av kokeplaten.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

16

For å sjekke om søtpoteten er mør (myk), kan du ta opp en bit og stikke inn en gaffel. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdige, og du kan skru av kokeplaten.

Sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Finn frem en stavmikser og sett i kontakten. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Stavmikser
    Stavmikser

Steg

17

Sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Finn frem en stavmikser og sett i kontakten. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.

Smak til med limesaft, salt og pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Steg

18

Smak til med limesaft, salt og pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Du trenger
lime:
smak til med litt ,
salt:
smak til med litt ,
kvernet pepper:
smak til med litt
Når du syns suppen har fått den rette smaken, kan du servere den! Server den i skåler med brødkrutonger eller godt brød, og gjerne litt koriander.

Steg

19

Når du syns suppen har fått den rette smaken, kan du servere den! Server den i skåler med brødkrutonger eller godt brød, og gjerne litt koriander. 

Du trenger
brødkrutonger:
så mye du har lyst på ,
frisk koriander:
så mye du har lyst på