Steg
1
Fyll en stor kjele halvfull med vann.
2
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i spøla når du er ferdig.
3
Sett kjelen på kokeplaten og skru på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. Kok potetene i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
4
Mens potetene koker kan du sette igang med pølsene. Skjær pølsene i to, på langs.
5
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha litt margarin i pannen.
6
Legg forsiktig i pølsene i pannen, når margarinen har sluttet å bruse. Stek dem i 3 minutter på den ene siden, før du snur pølsene. Pass på, slik at de ikke brenner seg!
7
Snu pølsene med en stekespade og stek videre i 3 minutter på den andre siden. Trekk stekepannen litt til siden og skru ned varmen på det laveste, slik at pølsene holder seg varme til du er ferdig.
8
Når potetene har kokt i 20 minutter, sjekk om de er ferdige ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er de ferdige.
Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.
9
Slå av kokeplaten når potetene er ferdige. Bruk en pastasleiv, eller en klype, til å fiske dem ut av kjelen. Løft dem over i en bolle.
Har du husket å slå av kokeplaten?
10
Hell vannet ut av kjelen. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Legg potene tilbake i kjelen.
11
Ha margarin i kjelen. Hvis du vil kan du bytte ut margarin med smør.
12
Ha i salt og pepper.
13
Mål opp melk og ha den i kjelen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Bruk en potetmoser til å mose potetene med. Fordel potetmos og kjøttpølse på tallerkener. Nå kan du rope at maten er klar!
Husk å skru av begge kokeplatene!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.