Sett en rist midt i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i en tom ovn. 

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Skrell søtpotet med en rotskreller. Du kan også bruke en potetskreller.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

3

Skrell søtpotet med en rotskreller. Du kan også bruke en potetskreller.

Du trenger
søtpotet:
1 stk.
Tørk av fjølen med en klut.
UTSTYR
  • Klut
    Klut

Steg

4

Tørk av fjølen med en klut. 

Skjær opp søtpoteten. Først i 2 biter, så i 4 biter.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

5

Skjær opp søtpoteten. Først i 2 biter, så i 4 biter.

Skjærer hver bit i skiver. Legg skivene i en liten langpanne eller en stor ildfast form.
UTSTYR
  • Liten langpanne
    Liten langpanne

Steg

6

Skjærer hver bit i skiver. Legg skivene i en liten langpanne eller en stor ildfast form. 

Skyll eple og del i båter med en epledeler. Legg båtene sammen med søtpotetbitene. Kast kjernen.
UTSTYR
  • Epledeler
    Epledeler

Steg

7

Skyll eple og del i båter med en epledeler. Legg båtene sammen med søtpotetbitene. Kast kjernen.

Du trenger
rødt eple:
1 stk.

Da går det fint å bruke en kniv isteden!

Del løk i to og skjær av endene.

Steg

8

Del løk i to og skjær av endene.

Du trenger
rødløk:
1 stk.
Trekk av skallet og skjær løken i skiver. Legg skivene i formen.

Steg

9

Trekk av skallet og skjær løken i skiver. Legg skivene i formen. 

Tørk av fjølen.

Steg

10

Tørk av fjølen.

Ha olje over formen. Eksempler på matoljer er rapsolje, soyaolje, maisolje og solsikkeolje.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Ha olje over formen. Eksempler på matoljer er rapsolje, soyaolje, maisolje og solsikkeolje.

Du trenger
nøytral olje:
2 ss

Det kan være rapsolje, soyaolje, maisolje og solsikkeolje.

Ha på salt og pepper.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

12

Ha på salt og pepper.

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,5 ts
Mål opp rosiner og dryss over formen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

13

Mål opp rosiner og dryss over formen. 

Du trenger
rosiner:
0,5 dl
Legg julepølsen på skjærefjølen. Bruk en skarp kniv og skjær snitt på skrått i pølsen. Skjær nesten halvveis ned i pølsen.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

14

Legg julepølsen på skjærefjølen. Bruk en skarp kniv og skjær snitt på skrått i pølsen. Skjær nesten halvveis ned i pølsen. 

Du trenger
julepølse:
1 stk.
Skjær i den andre retningen, slik at det blir et rutemønster i pølsen.

Steg

15

Skjær i den andre retningen, slik at det blir et rutemønster i pølsen. 

Løft pølsen forsiktig over i formen og gjør litt plass til den slik at potet, eple og løk ligger både rundt og inne i hullet i pølsen.

Steg

16

Løft pølsen forsiktig over i formen og gjør litt plass til den slik at potet, eple og løk ligger både rundt og inne i hullet i pølsen. 

Skjær klementinen i to. Klem ut saften over formen og legg bitene ned i formen.

Steg

17

Skjær klementinen i to. Klem ut saften over formen og legg bitene ned i formen.

Du trenger
klementin:
1 stk.
Sett formen på risten midt i ovnen og la den stå i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

18

Sett formen på risten midt i ovnen og la den stå i 20 minutter. 

Sett et gryteunderlag på bordet. Bruk grytekluter og løft formen forsiktig ut av ovnen og over på gryteunderlaget.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

19

Sett et gryteunderlag på bordet. Bruk grytekluter og løft formen forsiktig ut av ovnen og over på gryteunderlaget.