Steg
1
Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på et rivjern.
2
Dryss på salt. Sett til side i 5-10 minutter, eller til du er ferdig med å forberede potetene.
3
Imens kan du starte med å gjøre klar potetene: Fyll en stor kjele halvfull med vann.
4
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
5
Press vannet ut av agurken, og ha agurken over i en bolle.
6
Mål opp crème fraîche, salt og pepper, og ha i bollen. Bland sammen og sett agurkdressingen i kjøleskapet.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
7
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
Husk å ta tiden!
8
Finn frem en food processor og en skjærefjøl.
9
Finn frem den mengden fisk du trenger. Kutt fisken opp i litt mindre biter, og ha bitene i food processoren.
10
Tørk av fjølen og kutt vårløk i mindre biter. Ha bitene i food processoren.
11
Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke ett og ett egg i en kopp av gangen er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
12
Ha melk, salt, pepper og potetmel i food processoren.
13
Fest lokket godt og sett i kontakten til food processoren. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.
14
La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt. Når røren er klar kan du ta av bollen, og trekke ut kontakten til food processoren.
15
Smør litt vann på fjølen. Da vil ikke fiskekakene sette seg fast.
16
Ha litt vann i hendene dine. Bruk en stor skje og ta fiskefarse over i hånden din. Form fiskefarsen til jevne fiskekaker og legg dem på fjølen.
17
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Sett frem en tallerken til de ferdige fiskekakene i nærhetene. Ha halvparten av margarinen i pannen.
18
Når margarinen smelter kan du ha fiskekakene i pannen. Stek noen av gangen, slik at det ikke blir for mye i pannen. Stek dem pent brune på begge sider, 2-3 minutter på hver side.
19
Flytt de ferdigstekte kakene til tallerkenen, og stek resten av fiskekakene på samme måte. Ha i litt mer margarin når du steker resten.
Husk å skru av stekeplaten når du er ferdig!
20
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
21
Skru av platen når potetene er klare. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller rett på tallerkenen. Legg salat i en bolle, og server middagen!
Husk å skru av platen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.