steg 1

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

steg 2

Steg

2

Start med å gjøre klar salaten. Skyll grønnsakene (unntatt løken, som du skal skrelle). Skjær agurk i mindre biter. Du kan f.eks. skjære den i skiver, og dele skivene i to. Ha agurken i en stor bolle.

Du trenger

agurk:
0,5 stk.
steg 3

Steg

3

Skjær tomat i båter (hver tomat kan godt skjæres i 2 eller 4 båter). Legg sammen med agurken.

Du trenger

cherrytomat:
0,5 pk
steg 4

Steg

4

Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.

Du trenger

rødløk:
0,5 stk.
steg 5

Steg

5

Skjær løken i tynne skiver. Ha skivene sammen med tomat og agurk.

steg 6

Steg

6

Ha i oliven og olivenolje.

Du trenger

olivenolje:
2 ss ,
sorte oliven:
1 dl
steg 7

Steg

7

Del fetaosten opp i mindre biter med rene hender, eller skjær i skiver og ha i bollen. 

Du trenger

fetaost:
100 g
steg 8

Steg

8

Dryss over oregano. Bland lett sammen. Hvis du vil, så kan du anrette salaten på et fat. Sett fatet kaldt, til du er klar med spydene.

Du trenger

tørket oregano:
1 ts
steg 9

Steg

9

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kjøttet med litt tørkepapir.

Du trenger

ytrefilet av svin:
300 g
steg 10

Steg

10

Skjær kjøttet i mindre biter (ca. 3x3 cm).

steg 11

Steg

11

Tre bitene på spyd,. Legg spydene på en tallerken, eller et fat, og vask hendene dine.  

steg 12

Steg

12

Pensle med olje. og krydre med litt pepper. Ta med grillspydene ut til en voksen for å grille dem.

Du trenger

matolje:
1 ts ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

steg 13

Steg

13

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. Ha klart et rent fat til de ferdiggrillede spydene. Server med de greske salaten. 

Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.