Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Legg fisk på et stekebrett med bakepapir, og krydre fisken med salt og pepper.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

2

Legg fisk på et stekebrett med bakepapir, og krydre fisken med salt og pepper.

Du trenger
kvernet salt:
2 drag ,
kvernet pepper:
2 drag ,
torskefilet:
1 stk.

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 10 minutter.

Steg

3

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 10 minutter.

Mens fisken steker kan du gjøre klart resten. Skjær brød i skiver.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

4

Mens fisken steker kan du gjøre klart resten. Skjær brød i skiver.

Du trenger
brød:
1 skive
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin eller smør i pannen. Legg forsiktig brødskiven i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek den i ca. 2 minutter på den ene siden, til den har fått en gylden farge. Snu og stek den gylden på den andre siden.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin eller smør i pannen. Legg forsiktig brødskiven i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek den i ca. 2 minutter på den ene siden, til den har fått en gylden farge. Snu og stek den gylden på den andre siden.

Du trenger
margarin:
1 ss
Legg brødskiven over på et lite stykke tørkepapir, slik at den får rent av seg litt.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

6

Legg brødskiven over på et lite stykke tørkepapir, slik at den får rent av seg litt. 

Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på den grove siden av et rivjern.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern

Steg

7

Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på den grove siden av et rivjern. 

Du trenger
agurk:
0,25 stk.
Smør brødskiven med kremost, og topp med agurk.
UTSTYR
  • Smørkniv
    Smørkniv
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Smør brødskiven med kremost, og topp med agurk.

Du trenger
kremost med paprika:
1 ss
Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter å ta ut stekebrettet og sett det på gryteunderlaget.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

9

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter å ta ut stekebrettet og sett det på gryteunderlaget. 

Bruk stekespaden og legg fisken på brødskiven.

Steg

10

Bruk stekespaden og legg fisken på brødskiven.