Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
2
Legg fisk på et stekebrett med bakepapir, og krydre fisken med salt og pepper.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
3
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 10 minutter.
Husk å ta tiden!
4
Mens fisken steker kan du gjøre klart resten. Skjær brød i skiver.
5
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin eller smør i pannen. Legg forsiktig brødskiven i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek den i ca. 2 minutter på den ene siden, til den har fått en gylden farge. Snu og stek den gylden på den andre siden.
6
Legg brødskiven over på et lite stykke tørkepapir, slik at den får rent av seg litt.
Husk å skru av platen!
7
Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på den grove siden av et rivjern.
8
Smør brødskiven med kremost, og topp med agurk.
9
Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter å ta ut stekebrettet og sett det på gryteunderlaget.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
10
Bruk stekespaden og legg fisken på brødskiven.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.