Kutt reinsdyrkjøtt i terninger som er ca. 3 x 3 cm, og ha det i en gryte.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Jerngryte
    Gryte

Steg

1

Kutt reinsdyrkjøtt i terninger som er ca. 3 x 3 cm, og ha det i en gryte.

Du trenger
reinsdyrstek:
500 g i store terninger
Nå skal du lage en meljevning. Hell vann i et glass.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Glass med lokk
    Glass med lokk

Steg

2

Nå skal du lage en meljevning. Hell vann i et glass.

Du trenger
vann:
3 dl
Ha mel i glasset.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Ha mel i glasset.

Du trenger
hvetemel:
3 ss
Sett på lokk og rist godt.

Steg

4

Sett på lokk og rist godt. 

Sil meljevningen over kjøttet.
UTSTYR
  • Sikt
    Sikt

Steg

5

Sil meljevningen over kjøttet.

Hell resten av vannet over kjøttet og rør rundt.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

6

Hell resten av vannet over kjøttet og rør rundt.

Du trenger
vann:
7 dl
Sett gryten på kokeplaten og slå platen på høy varme til det begynner å koke. Skru ned til medium varme, og la kjøttet trekke mens du kutter grønnsaker, ca. 20 minutter. Skum av med en spiseskje.

Steg

7

Sett gryten på kokeplaten og slå platen på høy varme til det begynner å koke. Skru ned til medium varme, og la kjøttet trekke mens du kutter grønnsaker, ca. 20 minutter. Skum av med en spiseskje.

Bruk en skje til å fjerne skummet som samler seg på toppen.

Snu fjølen du brukte til kjøttet og bruk den rene siden til grønnsakene. Skrell gulrot og skjær i skiver på skrå. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg. Legg gulrot bitene på en tallerken mens du kutter opp resten.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller
  • Grønnsakskniv
    Grønnsakskniv
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

8

Snu fjølen du brukte til kjøttet og bruk den rene siden til grønnsakene. Skrell gulrot og skjær i skiver på skrå. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg. Legg gulrot bitene på en tallerken mens du kutter opp resten.

Du trenger
gulrot:
2 stk.
Skrell og del løken i to. Legg løken med snittflaten ned og skjær den i biter. Bruk «klogrepet» så du ikke skjærer deg.

Steg

9

Skrell og del løken i to. Legg løken med snittflaten ned og skjær den i biter. Bruk «klogrepet» så du ikke skjærer deg.

Du trenger
løk:
1 stk.
Skyll og skrell potet over vasken med en rotskreller. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.

Steg

10

Skyll og skrell potet over vasken med en rotskreller. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig. 

Du trenger
potet:
4 stk.
Skjær potet i to. Del hver halvdel i biter.

Steg

11

Skjær potet i to. Del hver halvdel i biter. 

Ha poteter og grønnsaker i gryta. Sett på lokk.

Steg

12

Ha poteter og grønnsaker i gryta. Sett på lokk.

Kok potetene til de er møre, det tar ca. 10 minutter. Stikk en liten kniv eller en gaffel i poteten for å sjekke.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

13

Kok potetene til de er møre, det tar ca. 10 minutter. Stikk en liten kniv eller en gaffel i poteten for å sjekke. 
Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere saus kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.

Steg

14

Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere saus kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.

Du trenger
salt:
1 ts ,
pepper:
1 ts ,
ca. sukkerkulør:
4 dråper