Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.

Steg

2

Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.

Legg pitabrød på en rist og sett den inn i ovnen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Legg pitabrød på en rist og sett den inn i ovnen.

Du trenger
grovt pitabrød:
1 stk.
Bruk en klype og ta pitabrødet ut av ovnen. Legg det til avkjøling.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

4

Bruk en klype og ta pitabrødet ut av ovnen. Legg det til avkjøling.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i smør eller margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i smør eller margarin.

Du trenger
smør:
1 ss
Ha i kylling når smøret eller margarinen slutter å bruse.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

6

Ha i kylling når smøret eller margarinen slutter å bruse.

Du trenger
kyllingfilet i skiver:
1 skive
Stek kyllingskiven ca. 2 minutter på begge sider, til den har fått en fin og brun farge.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Stek kyllingskiven ca. 2 minutter på begge sider, til den har fått en fin og brun farge.

Skru av platen, og skyv pannen litt til side og la kyllingen avkjøle seg, mens du fortsetter med oppskriften.

Steg

8

Skru av platen, og skyv pannen litt til side og la kyllingen avkjøle seg, mens du fortsetter med oppskriften.

Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den.

Steg

9

Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den.

Du trenger
avokado:
0,5 stk.
Del avokadoen i to slik: hold den ene hånden på avokadoen mens du bruker kniven og skjærer et snitt langs den ene siden av avokadoen. Vri den så rundt og skjær et snitt langs den andre siden.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

10

Del avokadoen i to slik: hold den ene hånden på avokadoen mens du bruker kniven og skjærer et snitt langs den ene siden av avokadoen. Vri den så rundt og skjær et snitt langs den andre siden.

Det er et lurt triks for å holde avokadoen på plass.

Hold avokadoen med begge hender og vri, slik at de to delene løsner fra hverandre og du ender opp med to deler.

Steg

11

Hold avokadoen med begge hender og vri, slik at de to delene løsner fra hverandre og du ender opp med to deler.

Pakk bort den delen som har stein i seg, den holder seg best.

Bruk en spiseskje til å ta ut avokadokjøttet fra skallet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Bruk en spiseskje til å ta ut avokadokjøttet fra skallet.

Skjær avokadoen i tynne skiver.

Steg

13

Skjær avokadoen i tynne skiver.

Skjær en bit av pitabrødet.

Steg

14

Skjær en bit av pitabrødet.

Ha aïoli i pitabrødet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Ha aïoli i pitabrødet.

Du trenger
aïoli:
1 ss
Vask salat og ha i pitabrødet.

Steg

16

Vask salat og ha i pitabrødet.

Du trenger
salatblad:
1 stk.
Ha i kyllingen.

Steg

17

Ha i kyllingen.

Ha i avokadoen. Dette blir kjempegodt i matpakken!

Steg

18

Ha i avokadoen. Dette blir kjempegodt i matpakken!